NIEUWSExposure

De Exposure 360 TT is de eerste draaitafel van het Britse Exposure

Sinan Kökbugur | 15 februari 2024 | Fotografie Fabrikant | Exposure | Importeur: Top HiFi

De in Groot-Brittannië gevestigde audiofabrikant Exposure heeft de 360 TT gelanceerd. De 360 TT is de eerste draaitafel van het bedrijf. Exposure heeft niet getracht om zelf het wiel uit te vinden en de nieuwe 360 TT is ontwikkeld in samenwerking met een Britse fabrikant die meer ervaring heeft met de bouw van draaitafels.

Exposure 360 TT

Exposure Electronics bouwt met name versterkers in verschillende formaten, zowel geïntegreerde modellen als voor- en eindversterkers en hofdtelefoonversterkers. De 360 TT is het eerste apparaat met bewegende delen van Exposure. De reden van de lancering is simpel. “Dit is een geval van 'jij vroeg, wij luisterden'. Onze klanten vragen ons al een tijdje om een draaitafel van Exposure die naadloos aansluit bij ons assortiment elektronica,” aldus de toelichting van Exposure. De nieuwe Exposure 360 is gemaakt in samenwerking met een Britse platenspelerfabrikant.

Exposure 360 TT: draaiplateau en aandrijving

De lichtgewicht laminaatplint van de Exposure 360 heeft een kern van polyurethaanschuim, die trillingen minimaliseert. Isolatievoeten van santopreenrubber en aluminium zorgen voor stabiliteit zorgen. De messing lagerbehuizing met ultralage wrijving, verankerd door een machinaal bewerkte aluminium kraag, vormt een basis voor soepele rotaties en nauwkeurige prestaties. Het subplateau en het lager zijn gemaakt uit één stuk machinaal bewerkt aluminium, hetgeen volgens de ontwerpers de snelheidsstabiliteit verbetert in vergelijking met kunststof (plastic) alternatieven.

Het draaiplateau is gemaakt van een dubbellaagse floatglasplaat die met zijn massa het vliegwieleffect en daardoor de snelheidsstabiliteit versterkt. Het draaiplateau van de Exposure 360 TT wordt aangedreven door een 24 Volt motor met een aluminium aandrijfpoelie en beschikt over een externe voeding met een nauwkeurige snelheidsregelaar voor superieure stabiliteit en gemakkelijk schakelen tussen 33,3 en 45 toeren per minuut.

Exposure 360 TT: toonarm

De Exposure 360 is uitgerust met een hoogwaardige precisietoonarm waarvan de montage vastzit aan het lagerhuis. De gegoten, taps toelopende aluminium armbuis met lage massa is extreem stijf en heeft uitstekende resonantiedempende eigenschappen. Een element wordt niet meegeleverd, maar de armkop is geschikt voor een groot scala aan MM- en MC-elementen.

Exposure 360 TT: minimalistisch ontwerp, inclusief stofkap

Exposure bouwt apparaten in een strakke en minimalistische stijl zonder versieringselementen en de 360 TT is daar geen uitzondering op. De 360 TT heeft een grijze matte afwerking met hoogglans zwarte polymeer randafwerking en een opvallende, levendige rode draaitafelmat. Een getinte stofkap wordt meegeleverd.

Exposure 360 TT: prijs en leveringsinformatie

We hebben nog geen officiële prijs en leveringsinformatie voor de Benelux vernomen, maar - louter ter indicatie - afgaande op de beschikbare informatie gaat de Exposure 360 TT vermoedelijk 1.500 euro kosten.


EDITORS' CHOICE