NIEUWSRoon

Roon Nucleus One Server: veel betaalbaarder dan de Titan

Roon Labs is een software-maker maar het bedrijf levert ook hardware die volledig is toegespitst op het gebruik van de software van Roon. De Nucleus One Server komt in mei op de markt en hij is veel betaalbaarder dan de Titan.

Roon Nucleus One Server

Roon Labs heeft de Nucleus One aangekondigd, een Roon server die betaalbaar is en het voor de gebruiker heel makkelijk moet maken om Roon te gebruiken. Meer weten over Roon? Lees dan onze recensie over Roon 1.8.

In het persbericht staat  dat de Nucleus One is “gegoten uit hoogwaardig polycarbonaat met visuele kenmerken die de premium Nucleus Titan weerspiegelen.” De Nucleus One is een plug-and-play-apparaat. Sluit hem aan op het lichtnet, steek een LAN-kabel in de RJ45-poort aan de achterkant en zet hem aan. En gaan. De Roon Core server is nu actief.

De Nucleus One kan uit het zicht worden opgeborgen of in een hifi-rek worden geplaatst waar een van de twee USB-A-poorten (of enkele HDMI-uitgang) een externe DAC zou kunnen voeden. Er zijn ook twee manieren om een lokale bibliotheek met nummers aan de Nucleus One toe te voegen. De eerste is de aansluiting van een USB-opslagmedium op de andere USB-poort. De tweede methode is de plaatsing van een SSD (tot 8 TB) in de behuizing van het apparaat.

De Nucleus One heeft een prijs van net geen 500 dollar. Pre-orders kunnen worden geplaatst en de levering zou in mei moeten gaan beginnen.

MERK

EDITORS' CHOICE