NIEUWSDenon

De DL-103o Moving Coil Cartridge is een samenwerking van Denon en OJAS

Het Japanse audiomerk Denon heeft al sinds 1962 het MC-element DL-103 in de markt. Ja, er zijn door de jaren heen wel wat verbeteringen doorgevoerd, maar de basis is altijd hetzelfde gebleven. Nu is er een versie die samen met Devon Turnball alias OJAS is ontwikkeld. De DL-103o komt in een gelimiteerde oplage.

DL-103o: gebouwd door Denon, vormgegeven door Devon Turnbull

Het jaar 2024 is een bewogen jaar voor Devon Turnbull. In mei startte zijn HiFi Pursuit Listening Room Dream No. 2 expositie in SFMOMA. De audio kunstenaar is mogelijk bekend van zijn luisteropstellingen met zelf ontworpen luidsprekers en versterkers. Op deze manier laat hij een nieuwe generatie audio liefhebbers kennismaken met high-end analoge muziek reproductie.

Nu onthult Turnbull zijn nieuwste project onder het merk OJAS: een speciale editie van het Denon DL-103R MC-element. De speciale editie heeft de naam DL-103o gekregen.

Het OJAS x Denon DL-103o element combineert hifihistorie, uitstekende prestaties en educatie. Denon benaderde Turnbull aanvankelijk voor een samenwerking op het gebied van digitale audio. Hij zag een samenwerking wel zitten maar stelde een alternatief project voor met het legendarische Denon DL-103 element, een element dat wereldwijd bekend is bij audioliefhebbers. De DL-103 is grotendeels onveranderd gebleven sinds de introductie in 1962. Het wordt met de hand vervaardigd door Denon in Shirakawa, Japan. De productie capaciteit is ongeveer veertig stuks per dag.

De Denon DL103 was één van de eerste eigen MC-elementen van Turnbull. MC-elementen kunnen een superieure frequentierespons, precisie en articulatie bieden in vergelijking met MM-elementen, ondanks dat de productie van MC-elementen complexer is. De DL-103 concurreert met duurdere elementen en is mede daarom niet weg te denken uit Turnbull’s installaties en audio opstellingen.

Het doel van dit project is om het Denon DL-103 element bij een breder publiek te introduceren. Hij gebruikt hiervoor onder andere zijn OJA-platform om het product dat zijn sonische ontwikkeling mede heeft gevormd met anderen te delen.

De DL-103o behoudt de technische eigenschappen van de originele DL-103r, een element dat sinds zijn debuut in 1962 bekend staat vanwege de uitstekende prestaties. De enige verandering is esthetisch: een doorzichtige behuizing die de handgemaakte technologie binnenin laat zien, en het OJAS merk inclusief bijbehorende doos.

Denon DL-103o: prijs en leveringsinformatie

De adviesprijs voor de Denon DL-103o is 550 dollar volgens het Nederlandstalige persbericht. De prijs in euro’s is nog niet bekend gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE