NIEUWSMorel

Morel Biggie: draagbare Bluetooth-luidspreker met drivers van eigen huis

De Israëlische fabrikant Morel bouwt drivers en complete luidsprekers. Het bedrijf levert zijn drivers ook aan andere fabrikanten. De nieuwe Biggie van Morel is een kleine maar krachtige draagbare Bluetooth-luidspreker van 60 Watt die slechts 18 centimeter lang en breed is. 

Morel Biggie

De in Israël gevestigde fabrikant Morel is al tientallen jaren een vaste waarde in de consumenten-AV- en autoradiosegmenten, hoewel het bedrijf niet heel erg opvalt. Het bedrijf maakt drivers voor zijn eigen producten en verkoopt de drivers ook aan andere fabrikanten. De markt voor draagbare Bluetooth-luidsprekers is overvol en de Biggie zal heel goed moeten zijn om op te vallen. Morel ontwerpt en produceert zijn eigen drivers en tweeters in eigen huis en beschikt over aanzienlijke expertise in het integreren van drivers in kleinere behuizingen en het maximaliseren van hun sonische output. De nieuwe Biggie belooft het geluid van Morel en de klant kan kiezen uit verschillende kleuren van de behuizing.

Het hart van de Biggie zijn de fabriekseigen drivers. Dit omvat een op maat gemaakte woofer met een diameter van 100 millimeter en een 25 millimeter softdome tweeter. Iedere driver heeft zijn eigen klasse D versterker, 45 Watt voor de woofer en 15 Watt voor de tweeter. Aan de voorkant is een baspoort gesitueerd. Volgens Morel is de tweeweg Biggie ontworpen om nauwkeurige bassen en heldere hoge frequenties te leveren. Muzieksignaal komt binnen via Bluetooth 5.3 met BLE. Er is draadloze vrijheid met een bereik tot vijftig meter, perfect voor binnen- en buitenevenementen en thuisgebruik. Bedraad muzieksignaal aanleveren kan ook want de Biggie heeft een 3,5 millimeter jackplug aansluiting.

De Biggie biedt binnenkort ook TWS-koppeling om stereogeluid mogelijk te maken. Koppel twee Biggie’s draadloos voor stereoweergave (APP-release in 2024). Het oog wil ook wat dus de Biggie komt in negen kleuropties om uit te kiezen. Het leerachtige handvat maakt de Biggie makkelijk draagbaar.

Geavanceerde DSP-technologie optimaliseert de geluidskwaliteit van de Biggie verder en zorgt voor een uitgebalanceerd, natuurlijk geluid zonder vervorming of kleuring. Morel geeft een speelduur tot twintig uur op beginnende met een volle accu en het volume op circa vijftig procent. Het opgegeven frequentiebereik loopt van 40 Hz tot 20 kHz.

De prijs van de Biggie ligt in de buurt van de 300 euro. Meer weten? Kijk dan op de website van Morel.



EDITORS' CHOICE