NIEUWS

Ikea Mittzon: akoestische panelen voor demping op de werkplek, of elders

De Zweedse meubelgigant Ikea heeft een reeks van akoestische panelen uitgebracht onder de naam Mittzon. De panelen van de Mittzon-reeks komen in verschillende afmetingen en bevestigingsmethoden en lijken vooral bedoeld om het geluid bij werkplekken te dempen. Uiteraard kunnen de panelen ook voor andere doeleinden worden gebruikt, bijvoorbeeld als scheidingsmuur in een grotere ruimte.

Ikea Mittzon

De leden van de Mittzon-reeks van akoestische panelen van Ikea kunnen gebruikt worden om werkplekken te dempen of om vervelende galm in een luisterruimte te bestrijden. De hoezen zijn afneembaar en wasbaar. Als een ruimte veel harde oppervlakken heeft, kan slimme plaatsing van akoestische panelen hinderlijke reflecties tegengaan.

Ikea heeft vrijstaande modellen die gebruikt kunnen worden om een ruimte te verdelen. Er zijn ook modellen die achter een bureau of op een wand kunnen worden geplaatst. De panelen zijn niet heel dik dus de gebruiker moet van de demping van lage tonen niet heel veel verwachten. De Mittzon-panelen zullen vooral middentonen en hoge tonen dempen, maar dat kan in sommige gevallen al een zeer heilzaam effect hebben.

De leden van de Mittzon-reeks pretenderen geen totaaloplossing, maar het kan een stap in de goede richting zijn. Een fantastische audioset kan immers volledig onderuit gaan in een galmende kamer. Akoestische panelen of anderszins een behandeling van de akoestiek van de luisterruimte heeft doorgaans een groter effect dan het vervangen van componenten of kabels.


EDITORS' CHOICE