NIEUWSBeyerdynamic

Beyerdynamic MMX 300 Pro: gaming-headset met studiogeluid

De Duitse fabrikant van hoofdtelefoons en microfoons Beyerdynamic heeft de MMX 300 Pro uitgebracht, een gaming-headset waarvan de geluidskwaliteit ver boven die van standaard gaming-headsets uit zou moeten steken. Dat is niet alleen fijn voor het luisteren van muziek al dan niet tijdens het spelen van een computerspel, maar het komt ook van pas bij het lokaliseren en plaatsen van menselijke, dierlijke of buitenaardse tegenstanders. Bij veel computerspellen is goed geluid een voordeel.

Beyerdynamic MMX 300 Pro

De nieuwe MMX 300 Pro is de derde generatie van de gaming-headset van Beyerdynamic. Hij is voorzien van de nieuwste drivertechnologie, een hoogwaardige condensatormicrofoon en het algehele draagcomfort is volgens de ontwerpers verbeterd.

De oorschelpen van de MMX 300 Pro zijn gesloten en voorzien van Beyerdynamic’s zelfontwikkelde Stellar-45 driver, die ook in de studiohoofdtelefoons van Beyerdynamic wordt gebruikt. Dit zorgt voor de uitzonderlijke neutrale, realistische en ruimtelijke geluidsweergave van de MMX 300 Pro. Vergeleken met het vorige model zijn de laagweergave en hoogweergave grondig verfijnd. Akoestische in-game gebeurtenissen kunnen direct worden vastgesteld. De MMX 300 PRO is ook indrukwekkend als het gaat om het afspelen van muziek en muziek is bij sommige computerspellen een belangrijk onderdeel van de beleving. Wie gewoon een Word-document of Excel-sheet zit te bewerken met zijn computer, zou intussen muziek kunnen luisteren en van een hoogwaardige weergave kunnen genieten. Het opgegeven frequentiebereik loopt van 5 Hz tot 40 kHz.

De geïntegreerde condensatormicrofoon met een opgegeven frequentiebereik van 20 Hz tot 20 kHz biedt een voorsprong op de concurrentie dankzij de hoge spraakverstaanbaarheid. De nieuwe fontaneluitsparing en de beproefde velours oorkussens  en hoofdband (die vervangbaar zijn) bieden een ongeëvenaard comfort voor lange gamesessies. Net als zijn voorgangers wordt de nieuwe gaming-headset in Duitsland gemaakt van hoogwaardige materialen, waardoor hij ideaal is voor alledaags gameplezier en uitdagende eSports-toernooien.

Dankzij de lage impedantie van 48 Ohm van de Stellar-45 driver, kan de MMX 300 Pro eenvoudig worden gebruikt op verschillende apparaten, waaronder een computer (Windows of Apple), Playstation, Xbox en Nintendo Switch. De meegeleverde Y-adapter maakt gebruik op consoles mogelijk. De fabrikant levert verschillende afneembare kabels mee.

Ten slotte, het innovatieve online configuratieplatform Manufaktur stelt gamers in staat om hun MMX 300 Pro naar wens aan te passen door oorkussens, decoratieve ringen of een afbeelding naar keuze toe te voegen aan de oorschelpen. Manufaktur biedt ook de mogelijkheid om de hoofdtelefoonvorken te laten personaliseren met een lasergravering. Dat is leuk voor gamers en streamers die zichzelf als merk willen presenteren.

Beyerdynamic MMX 300 Pro: prijs en leveringsinformatie

De MMX 300 Pro is verkrijgbaar voor een adviesprijs van net geen 300 euro.


EDITORS' CHOICE