NIEUWSGold Note

Gold Note IS-10: compacte maar krachtige versterker, DA-converter en streamer

De Italiaanse fabrikant Gold Note heeft een compacte geïntegreerde versterker met analoge en digitale ingangen gelanceerd die ook is voorzien van complete streaming-functionaliteit. De nieuwe IS-10 komt in drie verschillende kleuren en is ook voorzien van een hoofdtelefoonaansluiting.

Gold Note IS-10

De IS-10 is de nieuwe alles-in-één van het Italiaanse Gold Note. De IS-10 is een compacte maar krachtige geïntegreerde stereo versterker die 90 Watt aan acht Ohm en 140 Watt aan vier Ohm kan leveren. Het apparaat heeft een DA-converter met een AKM AK4493 DAC-chip aan boord die PCM muzieksignaal ondersteunt tot een resolutie van 32-bit/384 kHz en DSD tot DSD256. Op het front is een 6,35 millimeter jackplug hoofdtelefoonaansluiting gemonteerd.

Eventueel kan de IS-10 ook als monoblok functioneren in combinatie met een PA-10 EVO-versterker. Het uitgangsvermogen is dan 280 Watt aan acht Ohm.

Goed beschouwd hoeft alleen een set passieve luidsprekers te worden aangesloten. Een complete streamer is ingebouwd en die is o.a. Roon Ready, compatibel met Tidal, Tidal Connect, MQA, Qobuz, Spotify, Deezer en vTuner (internetradio). Verbinding met een netwerk kan worden gelegd via bedraad Ethernet of WiFi en Bluetooth-connectiviteit wordt ook ondersteund.

De gebruiker kan ook muziek van een NAS of USB-opslagmedium afspelen. Bediening gaat met de de eigen GN Control-app op een ssmartphone of tablet die beschikbaar is voor iOS en Android.

De IS-10 heeft twee analoge cinch-lijningangen en drie digitale ingangen (2 x optisch en 1 x coaxiaal cinch). De afmetingen zijn 200 x 80 x 260 millimeter (B x H x D) en de IS-10 weegt vier kilogram.

De koper kan kiezen uit een zwarte, goudkleurige en zilverkleurige uitvoering. In de Benelux gaat de Gold Note IS-10 voor een adviesprijs van 2.890 euro over de toonbank.

MERK

EDITORS' CHOICE