NIEUWS

25 jaar HIFI.NL jubileumboek verschenen: exclusief verkrijgbaar op DAE 2024

Redactie HiFi.nl | 28 september 2024

Aan het einde van de zomer viert HIFI.NL haar 25ste verjaardag. Ons allereerste artikel ging namelijk al live in september van 1999(!). Op 28 september, om precies te zijn! Vandaag hebben we daarom de eerste exemplaren van ons jubileumboek in ontvangst genomen.

Het boek is op zaterdag 5 en zondag 6 oktober aanstaande te koop op Dutch Audio Event

25 jaar HIFI(.NL)

Natuurlijk nemen we in dat boek de ruimte om even in onze eigen geschiedenis te duiken. Hoe zag dat er in 1999 uit? We vroegen het aan oprichter Jean-Pierre Joos, en gingen in gesprek met het kwartet aan hoofdredacteuren dat in de voorbije 25 jaar aan het roer stond van dit platform. Ook kijken we naar het jaar 1999 vanuit de (pop)cultuur van die tijd. Maar daarna is het wel gedaan met navelstaren...

Liever kijken we niet naar 25 jaar HIFI.NL, maar naar 25 jaar HIFIWat is er in 25 jaar tijd zoal veranderd in de wereld van cd-spelers, versterkers, luidsprekers en de betere bekabeling om het allemaal aan elkaar te kunnen knopen? Harry van Dalen vertelt over de ontwikkeling van hifi in de lage landen. We spreken dealers, importeurs en fabrikanten over hun eigen historie. We duiken in de doorontwikkeling van head-fi en personal audio, en kijken naar de opleving en onoverwinnelijke populariteit van vinyl (en besloten niet langer het woord 'revival' te bezigen). Plus: hoe bepalend waren de grootste innovaties van de voorbije kwart eeuw – zoals streaming audio?

'25 jaar HIFI.NL' is onder de streep een boek dat je wegwijs maakt in de wereld van de betere audio- en videoapparatuur, inclusief interviews, reviews en achtergronden. Steun de uitgever van HIFI.NL en koop ons jubileumboek op zaterdag 5 en zondag 6 oktober aanstaande op Dutch Audio Event 2024 in Veldhoven.

Boeken uit de eerdere voorbestelling worden in de week van maandag 30 september geleverd.


EDITORS' CHOICE