NIEUWSHegel

Hegel H400: een krachtige versterker die geschikt is voor streaming

Pierre-Benoît Sepulchre | 06 augustus 2024 | Hegel

'Streamliner', dat is de bijnaam die Hegel gaf aan zijn nieuwste geïntegreerde versterker, die compatibel is met de belangrijkste streaming-toepassingen. De H400 vervangt de H390 en bevindt zich tussen de H190V en de H600, het vlaggenschip van het Hegel-gamma.

De H400 is een geïntegreerde versterker gebaseerd op een klasse A/B versterkerschakeling in een dual-mono configuratie die 250W levert bij 8 ohm (vermogen bij 4 ohm wordt niet gespecificeerd door de fabrikant). Hegel verzekert ons dat deze nieuwkomer in staat is om tot 2 ohm te gaan met behoud van perfecte stabiliteit (voor het geval je luidsprekers zo laag gaan...).

In het persbericht van Hegel prijst het Noorse bedrijf ook de dempingsfactor van 4.000 voor "nauwe controle over je luidsprekers en een nauwkeurig en dynamisch geluid". Verder "behoudt de afwezigheid van een equalizer de integriteit van het signaal, terwijl onze SoundEngine 2 technologie onmiddellijke correctie van vervorming tijdens versterking biedt". Solide materiaal volgens de fabrikant meer dan in staat zou moeten zijn om de overgrote meerderheid van de luidsprekers uit heden en verleden te temmen.

De DAC aan boord van de H400 is dezelfde als die onder de motorkap van de H600. Je kunt dus rekenen op een perfecte conversie en weergave van digitale streams, zonder het minste upsampling-probleem.

Wat betreft de elektronica voor streaming is de H400 compatibel met Apple AirPlay 2, Roon Ready, Spotify Connect, Tidal Connect en Google Cast. Zulke uitgebreide compatibiliteit suggereert dat Hegel een kaart van Stream Unlimited in het hart van deze nieuwe aangesloten versterker heeft geplaatst. De komst van de H400 valt tevens samen met de lancering van de nieuwe Hegel Control app (compatibel met zowel iOS als Android), waarmee je het volume, inputselectie, internetradio, podcasts en UPnP playback kunt regelen. De H400 kan ook automatisch ingangssignalen detecteren en automatisch van bron wisselen.

Tot slot kan de H400 wat betreft connectiviteit rekenen op een ruime keuze aan ingangen: één set gebalanceerde analoge XLR's, twee sets ongebalanceerde analoge RCA's, BNC S/PDIF, coaxiale S/PDIF, 3 x TOSLINK en een USB-B poort. Een phonotrap is natuurlijk ook inbegrepen. Subwoofers kunnen worden gevoed via de voorversterkeruitgangen. Het ontbreken van een HMDI ARC aansluiting is echter jammer.

De adviesprijs van de nieuwe Hegel H400 in Europa is 6.995 euro. De leveringen starten eind september, dus we verwachten de 'Streamliner' aan het werk te zien op de bekende audioshows in het najaar.

MERK

EDITORS' CHOICE