Bowers & Wilkins presenteert draadloze in-ear hoofdtelefoons Pi6 en Pi8

Audiomerk Bowers & Wilkins heeft de nieuwe draadloze in-ear hoofdtelefoons Pi6 en Pi8 aangekondigd. Volgens de ontwerpers hebben beide modellen een hoge geluidskwaliteit, prettig comfort en uitstekende noise cancelling. De koper kan kiezen uit vier verschillende hippe kleuren. De review van de B&W Pi8 is al op HIFI.NL te vinden.

Bowers & Wilkins Pi6 en Pi8: opvolgers van de Pi5 S2 en Pi7 S2 uit 2023

De Pi8 is het nieuwe in-ear vlaggenschip van de Britse fabrikant, voorzien van nieuwe drivers van 12 millimeter, die net als bij de over-ear hoofdtelefoon Px8 een membraan van koolstof hebben. Ook is de Pi8 voorzien van een speciale DSP, DAC en ADI-versterker. Vergeleken met de Pi7 S2 zou ook de Active Noise Cancelling (ANC) sterk zijn verbeterd. Ze ondersteunen Bluetooth 5.4 en multipointverbindingen met twee apparaten tegelijk.

Naast de standaard Bluetooth-codecs SBC- en AAC kan de Pi8 overweg met aptX Adaptive en aptX Lossless. In navolging van de Pi7 S2 kun je bronnen bij de Pi8 bedraad aansluiten op het oplaaddoosje, via USB-C of mini-jack. Het oplaaddoosje stuurt het signaal draadloos via de aptX Adaptive-codec naar de in-ears. Dat is handig om de oortjes te voorzien van het geluid van entertainmentsystemen in vliegtuigen of hi-res geluid van een iPhone.

De accucapaciteit van de Pi8 is volgens de fabrikant goed voor 6,5 uur luisterplezier met ANC ingeschakeld. In het oplaaddoosje zit nog eens 13,5 uur.

De Pi6 heeft ook drivers met een diameter van 12 millimeter, maar die zijn vervaardigd van biocellulose, net als bij de Px7 S2e over-ear hoofdtelefoon. Volgens Bowers & Wilkins houden de accu’s van de Pi6 het zo’n acht uur uit met ANC ingeschakeld, terwijl het laaddoosje de oortjes nog eens tweemaal volledig kan opladen.

Beide nieuwe modellen hebben een nieuw en compacter ontwerp voor de behuizing van de oordopjes en het oplaaddoosje en beide modellen worden geleverd met vier zachte pasvormen.

Bowers & Wilkins Pi6 en Pi8: prijzen en leveringsinformatie

De Bowers & Wilkins Pi6 is in de loop van september verkrijgbaar in vier kleuren voor een adviesprijs van 249 euro. Ook de Pi8 komt in vier kleuren en eind augustus ligt hij in de winkel. Voor net geen 400 euro gaat de Pi8 over de toonbank. Onze review van de Pi8 lees je hier.

MERK

EDITORS' CHOICE