NIEUWSTechnics

Technics laat draadloos luidsprekersysteem SC-CX700 debuteren op IFA 2024

De nieuwe draadloze actieve speakers SC-CX700 van Technics werden op IFA 2024 gepresenteerd als absolute wereldprimeur. Het systeem is ontworpen als plug-and-play systeem en wil graag op deze manier werken. Ook kan hij dienen als vervanging voor een soundbar bij de televisie. De verbinding is eenvoudig te realiseren met HDMI ARC. Helemaal met de tijd mee zijn er uitgebreide streaming-functies beschikbaar.

Technics SC-CX700: tweeweg actief basreflex luidsprekersysteem

De koper van het nieuwe draadloze luidsprekersysteem kan kiezen uit de kleuren Charcoal Black, Silky Grey en Terracotta Brown. Zoals we op de High End 2024 in München al hebben vernomen, zijn de nieuwe luidsprekers ontwikkeld als aanpassing, of beter gezegd als doorontwikkeling, van de bestaande hifisystemen uit de C-serie, alleen nu is het versterkerblok als het ware geëlimineerd.

Het tweeweg basreflexsysteem bedien je via knoppen aan de bovenzijde of de meegeleverde afstandsbediening of de Technics app. De SC-CX700 levert volgens de ontwerpers een rijk en helder geluid dat het luisteren naar muziek tot een belevenis maakt het systeem is niet kieskeurig als het om muziekgenres gaat. Het systeem is ontworpen als plug-and-play oplossing en biedt een snelle en eenvoudige installatie. Muzieksignaal kan draadloos via WiFi binnenkomen of via een bekabelde aansluiting aan de achterkant van de primaire luidspreker. Eén van die aansluitingen is een HDMI ARC aansluiting zodat een televisie kan worden aangesloten. De soundbar kan op marktplaats.nl. Alle gangbare streaming-diensten worden ondersteund. En de SC-CX700 heeft een draaitafelingang.

De innovatieve Space Tune technologie zorgt ervoor dat het geluid wordt aangepast aan de ruimteakoestiek, ongeacht waar de luidsprekers staan. Met behulp van de Technics Audio Center App (TAC) kunnen gebruikers het systeem gemakkelijk bedienen via Android- en iOS-apparaten en het geluid personaliseren.

De SC-CX700 biedt de perfecte balans tussen stijl en functionaliteit. De JENO-versterkertechnologie die al bekend is van andere producten is hier ook aanwezig. De lichtgewicht ringtweeter maakt een ultrasnelle respons op muzieksignalen mogelijk, waardoor een getrouwe reproductie wordt gegarandeerd. Een ander technisch hoogtepunt is de Model Based Diaphragm Control (MBDC), een technologie die de afbuiging van de driver nauwkeurig regelt om een zuivere geluidsweergave te garanderen, zelfs bij hoge volumes.

Technics SC-CX700: prijs en leveringsinformatie

Het SC-CX700 Wireless luidsprekersysteem is vanaf oktober 2024 verkrijgbaar in de speciaalzaak en heeft een adviesprijs van net geen 2.500 euro.


EDITORS' CHOICE