NIEUWSRoksan

Roksan Caspian Series 4G: geïntegreerde versterker met of zonder streaming-functies

Het Briste audiomerk Roksan, onderdeel van Monitor Audio Group, heeft de Caspian Series 4G gelanceerd die bestaat uit de Caspian Integrated Amplifier en Caspian Streaming Amplifier. Beide toestellen zijn volgens de fabrikant ontworpen volgens Monitor Audio Group's Transparent Design Philosophy. Dit resulteert naar eigen zeggen in voorbeeldige audioprestaties met hoge resolutie, maar ook intuïtieve gebruikersinterfaces en een ingetogen, elegant industrieel ontwerp voor de tijd. De levering gaat in de loop van deze maand beginnen.

Roksan Caspian Streaming Amplifier

De Caspian Streaming Amplifier is ontworpen met de moderne gebruiker als centraal uitgangspunt. Het streaming-platform is afkomstig van Bluesound en is dus het welbekende BluOS met voor multiroomgemak en ondersteuning van hoge resolutie. Terwijl de slimme implementatie van Euphoria, Caspian's vermogensversterkingsarchitectuur, revolutionaire Rapture DAC-technologie en een geavanceerde voorversterker en phonotrap samen zorgen voor een zuiver geluid, ongeacht welke bron een gebruiker verkiest.

Roksan Caspian Integrated Amplifier

De Caspian Integrated Amplifier levert totale prestaties via zijn innovatieve Euphoria-versterkingsarchitectuur en geavanceerde analoge verbindingen, en biedt een vlekkeloze presentatie van muziek via elke bron. De evolutionaire Rapture DAC-technologie, voor verbeterde digitaal-naar-analoog-signaalconversie, zorgt voor een bijna perfecte signaaloverdracht en zorgt ervoor dat de Euphoria-versterking totale prestaties levert vanaf elke bron die een gebruiker aansluit, aldus de fabrikant.

Beide modellen uit de Caspian-serie worden met de hand gebouwd op het hoofdkantoor van Monitor Audio Group in Rayleigh, Essex, Verenigd Koninkrijk. De Caspian Series 4G bouwt voort op de fundamenten die zijn gelegd door de Roksan Attessa productlijn, maar breidt de prestaties, intuïtieve gebruikerservaring en fysieke ontwerpaanwezigheid dramatisch uit. De esthetische identiteit blijft strak, schoon en modern, terwijl slimme ontwerpelementen zoals de op maat geëxtrudeerde heatsinks, interne antennes en afgeschuinde machinale randen puur Roksan zijn.

Caspian Series 4th Generation is een product van Monitor Audio Group's Transparent Design Philosophy, een R&D-filosofie om een balans te behouden tussen design en technologie. De een mag de ander nooit overstemmen en beide spelen een cruciale rol bij het waarmaken van de belofte van muzikale neutraliteit en akoestische transparantie, gekoppeld aan een intuïtieve gebruikerservaring. Beide Caspian Amplififers hebben natuurlijk veel gemeenschappelijke kenmerken.

Roksan Rapture DAC

De Caspian Series 4G maakt gebruik van Roksan's krachtige Rapture DAC-technologie. Dat is een differentiële current-conveyor topologie, die het volgens de ontwerpers mogelijk maakt om meer informatie te extraheren voor de best mogelijke analoge reproductie. Deze topologie heeft verschillende meetbare voordelen ten opzichte van de traditionele benadering van digitale naar analoge reconstructie met behulp van op-amp IC's. De current-conveyor heeft superieure gain-bandbreedte-eigenschappen die essentieel zijn voor een getrouwe audioweergave met hoge resolutie. Bovendien vertrouwt het, ondanks dat het discreet is (er bestaat geen kant-en-klare oplossing), op één enkel circuitelement voor gain-matching. Daarom kan het effectief worden gebruikt in een discrete-component-level-oplossing.

Euphoria Amplification

Roksan heeft zijn versterkertopologie Eurphoria Amplification genoemd. Dit is een intelligente klasse AB versterkerarchitectuur met individuele voedingen voor de stroom- en spanningsversterkers, deze verminderde interactie levert zuiverder, gedetailleerder en schoner geluid.

Roksan Caspian: volumeregeling en DSP enigne

De innovatieve volumeregeling van Caspian Series 4G omvat het beste van zowel de digitale als de analoge wereld. Een hybride digitaal-analoog volumeregelingsalgoritme maakt gebruik van krachtige digitale signaalverwerking om toonregelingen en systeemmatching te vergemakkelijken.

De intelligente DSP-engine van de Caspian Series 4G, die toegankelijk is via de MaestroUnite-app, optimaliseert de luisterervaring van de gebruiker door de toepassing van vier belangrijke technologieën: Intelligent Tone, Intelligent Boundary, Intelligent Speaker en Intelligent Phono. In combinatie stellen deze technologieën gebruikers in staat om hun luisterervaring nauwkeurig af te stemmen op hun omgeving voor de best mogelijke resultaten.

Het nieuwe monochrome OLED-scherm met hoog contrast van de Caspian Series 4G omlijst de intuïtieve gebruikersinterface met één bedieningspunt duidelijker en groter dan ooit tevoren. Aanpasbare invoerpictogrammen maken eenvoudige bronselectie mogelijk, terwijl een nieuwe voortgangsindicator functies zoals tracklengte weergeeft.

Roksan Caspian: volledig gebalanceerde voorversterker, phono-versterker

Caspian Series 4G maakt gebruik van een nieuwe analoge voorversterkersectie, die ervoor moet zorgen dat het signaal zo schoon mogelijk blijft. Een zorgvuldig geconfigureerd en volledig gebalanceerd ontwerp, het levert de hoogst mogelijke niveaus van ruisonderdrukking.

De phono-versterker van de Caspian Series 4G maakt extreem nauwkeurige weergave van vinyl mogelijk. Het beschikt over een speciale ingang voor MM-elementen en het RIAA-filter is gekalibreerd op een tolerantie van 0,5 dB, wat zorgt voor de puurste vinylervaring die mogelijk is.

Roksan Caspian: streaming volgens BluOS

Roksan maakt gebruik van Bluesound’s BluOS en dat biedt gebruikers toegang tot onbeperkte muziek via 's werelds populairste streamingdiensten en de mogelijkheid om draadloos muziek te streamen met bliksemsnelle snelheden zonder verlies van geluidskwaliteit. Gebruikers kunnen tot 64 zones van audio met hoge resolutie streamen, tot 24-bit, 192 kHz. BluOS gebruiken betekent ook moeiteloos browsen en toegang tot lokaal opgeslagen muziekcollecties en streamingdiensten.

Roksan MaestroUnite-app

Roksan’s Caspian Series 4G maakt gebruik van de in-house ontworpen MaestroUnite-app van Monitor Audio Group. De intuïtieve app biedt eenvoudige installatieopties en toegang tot geavanceerde functies zoals invoerconfiguratie, hoofdtelefoongevoeligheid, analoge invoerversterking, balans, low power standby en de verbeterde functies van de Roksan DSP Engine voor het aanpassen van een systeem aan een specifieke omgeving.

Roksan Caspian 4G: prijzen en leveringsinformatie

De Roksan Caspian Integrated Amplifier heeft een adviesprijs van 3.500 euro. De Caspian Streaming Amplifier gaat voor 4.500 euro over de toonbank. Beide toestellen komen in de loop van oktober 2024 voor levering beschikbaar. De koper kan kiezen tussen een zilverkleurige en zwarte uitvoering.


EDITORS' CHOICE