NIEUWSEMM Labs

EMM Labs DA2i en DV2i: DA-converters aan de bovenkant van de markt

Het Canadese audiomerk EMM Labs heeft een tweetal nieuwe DA-converters gelanceerd. De DV2i heeft volumeregeling aan boord en de DA2i heeft dat niet. Beide toestellen zitten boordevol zelfontwikkelde technologie en de fabrikant belooft het hoogst mogelijke weergave niveau.

EMM Labs DA2i: vlaggenschip DA-converter

DA-converter DA2i is het vlaggenschip van de Canadese fabrikant EMM Labs. De DA2i kan 16xDSD vertalen (DSD1024). Niet dat dit ergens beschikbaar is, maar hij kan het wel. De kern van de DA2i wordt gevormd door de gepatenteerde Dual Differential DAC's van EMM Labs, aangevuld met een nieuw ontworpen analoge uitgangstrap die werkt in klasse A. Deze zorgvuldig ontworpen, in-house ontworpen DA-converter vangen elke nuance, dynamische verschuiving en ruimtelijk detail op, waardoor audio wordt gereproduceerd met de precisie en integriteit van de originele uitvoering.

De DA2i is uitgerust met een geavanceerd netwerkstreamingsysteem, met een geïsoleerde voeding. De DA2i ondersteunt formaten met hoge resolutie zoals DSD, 2xDSD, DXD en MQA en integreert naadloos met streamingplatforms zoals Roon, Spotify Connect, Tidal Connect, Qobuz, Deezer en V-Tuner. Met slechts één klik is een wereld aan muziek binnen handbereik.

De volgende generatie zelfontwikkelde MDAT2 DSP werkt in harmonie met de 16xDSD DA-converters en verwerkt audio in realtime om ongeëvenaarde kwaliteit te leveren. De DA2i bevat ook het verbeterde frequentie acquisitieprotocol (MFAST) en de geavanceerde EMM Labs asynchrone klok (MCLK3), waardoor jitter naar eigen zeggen wordt gereduceerd tot niveaus die de industrie tarten.

De nieuwste eigen schakelende voeding van EMM Labs voedt de DA2i en levert uitzonderlijke stabiliteit en precisie. Elk onderdeel in het systeem werkt op zijn piekprestaties, wat zorgt voor een superieure luisterervaring.

De DA2i meet 438 x 400 x 161 millimeter (B x D x H) en hij weegt 16 kilogram.

EMM Labs DV2i: DA-converter met volumeregeling

De DV2i heeft veel van de eigenschappen van de DA2i. Het meest in het oog springende verschil is de draaiknop rechts op het front om het volume mee te kunnen regelen. De next-generation VControl-systeem garandeert de hoogste getrouwheid bij elk volume. Het behoudt de integriteit van het ingangssignaal zonder herkwantificering, en biedt een breed regelbereik met volledige transparantie en geen verlies van resolutie.

We hebben nog geen prijzen en leveringsinformatie voor de Benelux vernomen. Louter ter indicatie, voorganger EMM Labs DV2 ging voor 30.000 euro over de toonbank.

MERK

EDITORS' CHOICE