NIEUWS

Austrian Audio lanceert professionele gesloten hoofdtelefoon Hi-X20

Het in Oostenrijk gevestigde Austrian Audio heeft de gesloten over-ear hoofdtelefoon Hi-X20 gelanceerd. De Hi-X20 is volgens de fabrikant ontworpen om gedetailleerd, zeer nauwkeurig geluid te bieden in een compact, betaalbaar pakket dat is gebouwd voor audioprofessionals, contentmakers en veeleisende muziekliefhebbers. De Hi-X20 wordt dus gepresenteerd als een werkpaard voor opnemen, mixen en recreatief luisteren.

Austrian Audio Hi-X20

Austrian Audio, gevestigd in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, is opgericht door ingenieurs en techneuten die eerder gewerkt hebben bij AKG. Volgens Austrian Audio is hoofdtelefoon Hi-X20 ontworpen als een betaalbaar hulpmiddel voor professionals en liefhebbers, waarbij prestaties en comfort worden gecombineerd. De Hi-X20 is ontworpen op basis van feedback van klanten en maakt gebruik van dezelfde gepatenteerde Hi-X (High Excursion) drivers die in de professionele hoofdtelefoons van Austrian Audio zijn gemonteerd. Austrian Audio noemt het een frisse kijk op zijn eigen sonische signatuur, gericht op eerlijke frequentierespons, snelle transiënten en minimale vervorming in het basbereik.



Naar eigen zeggen is de Hi-X20 gebouwd om lang mee te gaan, met metalen scharnieren en een metalen hoofdband. Het opvouwbare ontwerp zorgt voor eenvoudige opslag en transport in een rugzak of tas. Gladde, memory foam vulling van de oorkussens zorgt voor jarenlang betrouwbaar en comfortabel luisteren.

Austrian Audio geeft een frequentiebereik op van 12 Hz tot 24 kHz. De impedantie van de Hi-X20 is 25 Ohm en hij weegt 255 gram zonder kabel.

De Austrian Audio Hi-X20 hoofdtelefoons zijn nu verkrijgbaar en worden geleverd met een lange, afneembare kabel van drie meter. Op de website van Austrian Audio staat een prijs van 130 euro genoteerd.


EDITORS' CHOICE