HI-VISITSangean

HiVisit Sangean op DAE 2024: 50 jaar tafelradio's en meer

Redactie Hifi.nl | 20 oktober 2024 | Sangean

In ruimte 53 was het voor vele bezoekers een net iets andere beleving dan in de andere ruimtes van het Dutch Audio Event, want daar huisde Sangean Europe dit feestelijke audioweekend. De stand biedt een keur aan compacte, vrolijk en stijlvol gekleurde producten die anders dan in de meeste ruimtes de focus vooral op radio hebben liggen.

Meegekomen naar Nederland zijn de eigenaar en zijn vrouw, want het merk heeft wat te vieren. Het is namelijk 50 jaar geleden dat in Taiwan de eerste Sangean radio op de markt kwam. Nu, een halve eeuw later, mag het merk berusten in een wereldwijde afzetmarkt van leuke en handige radio’s en navenante hifi-producten zoals streaming radio’s, noodradio’s, bouwradio’s, compacte audiosystemen, wekkerradio’s en meer. Zelfs een soundbar en streaming radio in hifi-formaat valt binnen de productportefeuille.

Jubileummodellen

Ter ere van het 50-jarige bestaan van het merk Sangean is er een leuke retrolook radio uitgebracht, de WR-101. Een mooi klassiek uiterlijk, met naast analoge radio (AM en FM) ook Bluetooth (5.0 A2DP), een AUX-ingang en zelfs een hoofdtelefoonaansluiting.

Deze radio wordt geleverd in walnoten of wit eiken en kent een adviesverkoopprijs van 279 euro. Nog interessanter voor de West-Europese markt is de WR-201D variant van deze jubileumradio, want die is tevens voorzien van DAB+ en kent dus ook voorkeurzenders en een display. Leverbaar in de kleurstellingen Natural Cherry en Vintage walnut, waarbij gemald mag worden dat zelfs de houden behuizing op klank werd getuned. Kosten? 349 euro. 

Maar er is natuurlijk meer compact radiogeweld bij Sangean, zoals verwacht mag worden van een dergelijke specialist. Natuurlijk zijn er nog de producten waarmee het ooit startte nog steeds (de wereldontvanger op batterijvoeding, ook handig voor de zendamateur). Maar wat te denken van de gave, oplaadbare RA-101 radio die eruitziet als vintage gitaarversterker maar dan zeer compact, dus met geïntegreerd draaghengsel. Met zijn gouden accenten een erg leuk hebbeding, terwijl FM, Bluetooth, TWS voor stereo-paring van twee stuks, een analoge ingang en drie kleurstellingen genoeg leuks. Prijs: nog geen tweehonderd euro.

Kek 

Ja, de radio-oplossingen van Sangean zijn zeker divers en aantrekkelijk qua looks. Bijvoorbeeld de CP-100D, een door de ouderwetse grammofoon geïnspireerde DAB+ Bluetooth radio die ook nog eens oplaadbaar is. Een kleine blikvanger voor keuken of slaapkamer. Beschikbaar voor 169 euro in 5 leuke kleurencombinaties.

Ook leuk voor in wat kleinere ruimtes zijn de tabletop audiosystemen van Sangean. Met nog steeds schappelijke prijzen maar met niet minder functies dan er wensen zijn. Radio, analoog én digitaal, cd (met ripfunctie), USB, SD, Bluetooth (in en uit), streaming audio middels Spotify Connect en meer is er genoeg aan connectiviteit om de gemiddelde gebruiker te plezieren. Met het topmodel (en meteen het meest kostbare Sangean product met een prijs van 959 euro) DDR-75BT krijg je daar een krachtige muziekweergever voor die zelfs met de handige UNDOK-app van muziek te voorzien is. De ingebouwde subwoofer zorgt daarbij voor extra fundament.

Meer hifi 

Naast een soundbar die ook als ‘stand alone’ streaming radio inzetbaar is (SB-100/ 599 euro) heeft Sangean ook een echt audiocomponent beschikbaar, die tijdens het DAE terecht een prominente plek in de showruimte in mocht nemen. De WTF-4 biedt namelijk een tuner die DAB+, FM, Internetradio, streaming en tweeweg Bluetooth ondersteunt. Het high resolution 4 inch kleurendisplay geeft netjes alle info en natuurlijk werkt ook hier de UNDOK-app voor streaming. Met een prijskaart van 479 euro een voor velen zeer bereikbaar product. 


Al met al toont Sangean dat het merk enorm veel te bieden heeft in het betaalbare en portable audiosegment. Kleurrijk, veelzijdig inzetbaar en gewoon erg leuk om te zien. Of mee gezien te worden. Laagdrempelige weergave van muziek, op een wijze die vooral de jongere gebruiker aan zal spreken.

En over aanspreken gesproken: houd HIFI.NL in de gaten, want in november publiceren we een review van de Sangean DDR-53BT, en daar heeft Sangean een hele fraaie aanbieding aan gekoppeld...

Al onze artikelen over Dutch Audio Event 2024 lees je op hifi.be/dae

MERK





EDITORS' CHOICE