NIEUWST+A

T+A MP 3100 HV Gen 3: voor het verwerken van alle digitale bronnen

Sinan Kökbugur | 23 oktober 2024 | Fotografie Fabrikant | T+A

De Duitse audiofabrikant Theorie und Anwendung (T+A) heeft zijn multiplayer MP 3100 HV herzien en de nieuwe versie hernoemd naar MP 3100 HV Gen 3. Het toestel heeft een (SA)CD-loopwerk aan boord en een hoogwaardige DA-converter die dankzij de digitale ingangen ook voor andere bronnen gebruikt kan worden.

T+A MP 3100 HV Gen 3

De nieuwe MP 3100 HV Gen 3 is voorzien van Audiophile Streaming Architecture (ASA) Gen 3. Dit biedt gebruikers toegang tot een verscheidenheid aan streaming-diensten die directe muziekstreaming van een tablet of smartphone naar de T+A MP 3100 HV Gen 3 mogelijk maken, bijvoorbeeld via Tidal Connect, Spotify Connect of Apple AirPlay2. Bovendien integreert de ASA G3 direct veel streamingdiensten die muziek in een hoge resolutie aanbieden. Ten slotte, native streaming van DSD-bestanden is mogelijk, zonder enige PCM-conversie.

Naast de streamingarchitectuur hebben de ingenieurs de signaalverwerking aanzienlijk verbeterd door een nieuw moederbord te gebruiken. De CD-Text-signalen van het SACD-station worden nu gebruikt om geavanceerde informatie op te halen, zoals albumhoezen in de MusicNavigator G3-app, met behulp van de Gracenote-muziekservice. De True1-Bit DSD en Quadrupel PCM DA-converters zijn standaard geïnstalleerd.

Upgrade van voorganger naar nieuwe ASA Gen 3

De nieuwe multi-source speler zal naar verwachting in de loop van november 2024 voor levering beschikbaar komen. Er is goed nieuws voor bezitters van de voorganger van de MP 3100 HV Gen 3. T+A biedt vanaf januari 2025 de mogelijkheid om voorganger MP 3100 HV in de fabriek te laten upgraden naar de ASA G3. Naast nieuwe hardwarecomponenten voor de streaming-architectuur omvat deze upgrade apparaatspecifieke besturingssoftware. Upgrade-afspraken kunnen vanaf november 2024 worden geboekt via geautoriseerde speciaalzaken of rechtstreeks via T+A Elektronikservice.

De MP 3100 HV G3 is nu beschikbaar voor pre-order in de zilvergelakte en titaniumgelakte versies tegen een adviesprijs van 17.300 euro bij geautoriseerde dealers.

MERK

EDITORS' CHOICE