Lyngdorf Audio FR-2: vloerstaande luidspreker die speciaal is ontworpen om tegen de muur te worden geplaatst

Lyngdorf Audio heeft een nieuwe vloerstaande luidspreker gelanceerd genaamd FR-2. De FR-2 heeft een bijzondere eigenschap want hij is speciaal ontworpen om tegen een muu geplaatst te worden om aldus een visueel en akoestisch ideale kamerintegratie te garanderen. De luidspreker is afgestemd op de beste geluidsprestaties dicht bij een muur, terwijl de zeer ondiepe kastvorm en de keuze aan kleuren en stoffen hoezen een ruimtebesparende integratie in moderne huizen mogelijk maken.

Lyngdorf FR-2

Het in Denemarken gevestigde Lyngdorf Audio staat bekend om zijn digitale versterkers, multichannel processors en RoomPerfect kalibratie. De FR-2 is het 18e model van het bedrijf in zijn huidige luidspreker- en subwooferportfolio. FR staat voor Full Range en de FR-2 is het tweede full-range on-wall luidsprekermodel, na de FR-1. De FR-2 markeert ook een nieuw tijdperk voor het vestigen van Lyngdorf Audio's nieuwe in-house cabinet productie en lakken in Denemarken. De FR-2 beleeft zijn première op de Audio Video Show 2024 in Warschau, Polen.

Lyngdorf FR-2: beste geluidsprestaties door plaatsing tegen de muur

De drivers van de FR-2 zijn geïntegreerd in een ongewoon ondiep luidsprekerontwerp dat gebruikmaakt van de akoestiek van de ruimte in plaats van ertegenin te werken. De FR-2 is specifiek afgestemd op plaatsing tegen de muur, waarbij de woofers zo dicht mogelijk bij de muur achter de luidspreker zijn geplaatst. Dit leidt tot een ideale impulsrespons in de lage frequenties en resulteert in een verrassend strakke en krachtige bas, ongehoord bij de meeste vrijstaande luidsprekers.

Hoogwaardige woofers en tweeters

De twee hoogwaardige woofers van de FR-2 met een diameter van 18 centimeter zijn uitgerust met een stijve, geventileerde gegoten mand, een extra sterke en grote magneet en een zeer lichte aluminium conus, terwijl de soft-dome tweeter ook een extra krachtige magneet gebruikt. Dit levert de hoogste efficiëntie en een hoog maximaal volumeniveau op, terwijl de vervorming laag blijft. De zeer lineaire impedantie (ongeveer 4 Ohm) zorgt ervoor dat elke versterker optimaal presteert. De basreflexpoort is naar beneden gericht geplaatst, waardoor deze uit het zicht is en akoestisch altijd dezelfde ideale afstand tot de vloergrens en de hoek van de muur behoudt.

Lyngdof FR-2: moderne kleuren en verwisselbare stoffen hoezen

De FR-2 is niet alleen afgestemd op de beste geluidsprestaties dicht bij een muur, maar is ook voor dit doel gevormd. De luidspreker is ongewoon ondiep, terwijl de gladde, afgeronde randen, de voorste baffle die overgaat in de bovenkant, drie moderne satijn-matte kleuropties en twee optionele verwisselbare stoffen hoezen van de Deense specialist Gabriel ervoor zorgen dat de FR-2 in elke woonkamer past. De luidspreker kan op de vloer staan of de optionele muurbevestiging gebruiken voor de kleinste voetafdruk. De FR-2-behuizing wordt in eigen huis gemaakt en gelakt in de nieuwe kastfabriek van Lyngdorf Audio in Denemarken.

De productie van de FR-2 start in november 2024 bij Lyngdorf Audio in Skive, Denemarken. Prijsinformatie moet nog bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE