Acoustic Energy AE22

De Britse luidsprekerbouwer Acoustic Energy vierde vorig jaar haar twintigjarige bestaan. Het bedrijf begon in de jaren `80 met het bouwen van compacte studio monitors onder de naam AE1. De kleine luidspreker met zijn metalen conussen, in die tijd een revolutie, werd een instant succes. Niet alleen in de studio`s, ook bij veel kritische luisteraars thuis.

Voortbordurend op de studio ervaring heeft Acoustic Energy de AE22 uitgebracht. Wederom een monitor luidspreker, die in de eerste plaats thuis lijkt te horen bovenop een mengtafel voor de geluid- en videoenthousiast, maar zich echter net zo thuis voelt in de huiskamer. Waardoor een uitermate universeel bruikbare monitor beschikbaar is gekomen. Voor het luisteren naar muziek en voor het monteren van eigen opnames, die gepaard kunnen gaan met beeldmateriaal.

De AE22 is een Near Field monitor, geschikt om op korte afstand naar te luisteren. Geoptimaliseerd voor het accuraat weergeven van het frequentiebereik, waarbij de delay van woofer en tweeter, het moment waarop de hoge en lage tonen bij de luisteraar aankomen, zoveel mogelijk gelijk is. Juiste timing is voor een studio monitor erg belangrijk. Acoustic Energy heeft om die reden bewust gekozen voor een gesloten systeem, waardoor het frequentie bereik naar beneden minder diep gaat dan dat van kasten met vergelijkbare afmeting die wel gesteund worden door een reflexpoort.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE