(Gesponsord artikel)



HI-VISITConcerto Audio

Hi-Visit Concerto

Bart Nijman | 13 december 2010

Platenzaak Concerto zit al 55 jaar in de Utrechtsestraat in Amsterdam. In 1955 begonnen in één pand, nu inmiddels verspreid over vijf aaneengesloten panden en immer drukbezocht door muziekliefhebbers uit het hele land. Alex Esser was er vier jaar bedrijfsleider voor hij in 2007 een stuk verderop in dezelfde straat een hifiwinkel begon, waar hij samen met Plato- en Concertobaas Dick van Dijk eigenaar van is. Muziek staat nog altijd op de eerste plaats bij Alex, en hij is er trots op dat er in zijn zaak niet te veel over techniek ‘geouwehoerd’ wordt. Een bezoek aan een Amsterdamse rasondernemer met een hart voor muziek en een winkel vol ‘mooie dingen’.

Deze winkel was meteen een schot in de roos”, vertelt Alex, aan wie duidelijk te merken is dat Concerto Audio én de Utrechtsestraat zijn thuis zijn. De zaak is aantrekkelijk ingericht met meubels van de verderop in de straat gevestigde designmeubelwinkel Mobilia, al zijn het de minimalistische ‘Meccano-achtige’ set van 47 Labs en de enorme Vivid Giya luidspreker in de etalage die de aandacht van de voorbijganger als eerste zullen trekken.

Langs de wand staan tevens tientallen Tivoli Audio Models One, Two en Three in verschillende kleuren. Samen met een fors boeket bloemen zorgen die voor levendige kleuren in de zaak. Je voelt je er meteen thuis.

Alex zelf voelt zich als ondernemer sowieso thuis in de Utrechtsestraat, waar nauwelijks winkels van grote ketens zitten en de middenstand nog de dienst uitmaakt. Kroegen en restaurantjes, een slager, een kaasboer, delicatessen, geschenken, kledingwinkels en een aantal kapsalons: de Amsterdamse winkelstraat is een gemeenschap op zichzelf, waar men regelmatig bij elkaar over de vloer komt. Om wat te handelen, maar eerder voor een praatje.


EDITORS' CHOICE