REVIEWVerity Audio

Verity Parsifal Ovation

Is recenseren een vak? Kan iedereen zomaar goed luisteren en producten op basis van eigenschappen kwalificeren en een oordeel geven? Ervaren professionals geven aan dat leren luisteren geen vaardigheid is die je binnen een aantal jaren beheerst. Degenen die het uiteindelijk kunnen, hebben vaak een lange historie in de muziek, in de studiotechniek, in de ontwikkeling van weergavesystemen en vooral kennis over systeembouw met vrijwel alles wat er in de markt is op het gebied van audioapparatuur.

Iemand merkte laatst op dat het verstandig is voor beginnende recensenten, om de eerste jaren te beginnen met apparatuur in de lagere budgetklassen. Op die manier leer je veel en kun je geen al te grote missers veroorzaken. Die wijze woorden kwamen in gedachten na het arriveren van de Verity Parsifal Ovation monitoren. Heel lang geleden kwamen deze weergevers ook ter beoordeling. Zowat veertien jaar terug stonden er opeens systemen in de toenmalige luisterruimte die een klein fortuin kostten.

Hoe beoordeel je dingen die ver buiten je dagelijkse genormeerde omgeving vallen? Hoe kom je erachter of er sprake is van échte kwaliteit of van een gehyped marketingproduct? Wat high-end audio doet moet je ook leren herkennen en begrijpen. Je maakt vaak genoeg mee dat consumenten en andere betrokkenen in de audiowereld volledig voorbijlopen aan de betere kwaliteiten van sommige systemen. Ze herkennen het simpelweg niet en blijven met hun gebrek aan ervaring hangen in hun tot norm uitgeroepen `thuisgeluid`.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE