REVIEWFinal Audio

Final Sound 600i & S220

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Jan de Jeu | 01 juli 2007 | Fotografie Fabrikant | Final Audio

Net als in de gelijknamige film is ook in mijn luisterruimte van meet af aan voor iedereen duidelijk wie er bedoeld wordt met `The Beauty`. De grote uiterlijke en innerlijke schoonheid stralen gedurende de gehele luisterperiode. `The Beast` komt pas later aan bod en het duurt enige tijd voordat deze massieve hoofdrolspeler goed in zijn rol zit. Pas dan wordt helder dat in dit beest eveneens een grote schoonheid sluimert. Naarmate het tijdstip van het afscheid dichterbij komt geraken zijn innerlijke kwaliteiten steeds sterker op de voorgrond waardoor `De Schoonheid` en `Het Beest` uiteindelijk perfect met elkaar harmoniëren en het afscheid mij alsnog zwaar valt.

Als liefhebber van een ruimtelijke, transparante, homogene weergave heb ik altijd een zwak gehad voor elektrostatische weergevers. De nadelen die aan luidsprekers van dit type kleven hebben mij er echter tot nu toe van weerhouden om de aanschaf van een dergelijk systeem serieus in overweging te nemen.

Ik ben dan ook aangenaam verrast wanneer ik tijdens mijn bezoek aan de High End 2007 in München beland in een akoestisch enigszins aangepaste luistercabine waar ik geconfronteerd word met een set Final Sound 1000i elektrostaten die op het eerste gehoor geen last hebben van de belangrijkste nadelen die ik met dit type weergevers associeer. Die eerste indruk wordt alleen maar bevestigd gedurende de rest van mijn verblijf in de niet optimale luisterruimte en ik haast me dan ook om met de daar aanwezige Joop Haarman, Sales Support Manager van het Nederlandse bedrijf Final Sound Solutions, een afspraak te maken over het recenseren van een stereo set uit de reeks die momenteel bestaat uit de modellen 90i, 150i, 300i, 400i, 600i en 1000i.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE