REVIEWClearaudio

De ultieme combinatie

Jan de Jeu | 01 september 2007 | Clearaudio

In het afgelopen jaar hebben meerdere phonotrappen gedurende langere of kortere tijd door hun aanwezigheid mijn luisterruimte met muziek gevuld. Het meest recent ging dat om een groep van zeventien exemplaren. Mijn bevindingen over de zeven vriendelijkst geprijsde modellen heeft u in Music Emotion nummer 7/8 kunnen lezen. Deze maand volgt een beschrijving van mijn ervaringen met de tien duurdere ontwerpen.

Ook deze tien kandidaten zijn weer beluisterd met de set die opgebouwd is rond de Clearaudio Champion Limited Edition draaitafel met VPI JMW 9 memorial arm en Lyra Argo element. De Clearaudio Sixstream interlink vormt de verbinding naar de op dat moment aangesloten Phono terwijl die phono met een Synergistic Research Designer Reference gekoppeld is aan de DK Design VS-1 Reference mk III geïntegreerde versterker die de muziek via JK Acoustics Type III luidsprekerkabels doorgeeft aan de M3 luidsprekers van MC Systems.

Losse netkabels zijn TriACs van AH! Zowel de versterker, als de phono die op dat moment in de configuratie opgenomen is, hebben elk hun eigen stroomgroep ter beschikking en deze stroomgroepen delen een apart geslagen aarde-pen. De stroom voor de voeding van de draaitafel is afkomstig van een andere groep die geaard wordt op een tweede aarde-pen. Alle testkandidaten worden beluisterd met dezelfde software, vastgelegd op 180 gram vinyl schijven. De selecties zijn afkomstig van lp’s met muziek van Janis Ian, Oliver Nelson, Chet Baker, Stravinsky, John Lee Hooker en Stevie Ray Vaughan.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE