Isenberg

Tegenover Nutters Audio staat Christian Isenberg te demonstreren. De Duitser is speciaal naar Sneek gekomen om zijn eigen merk Isenberg Audio te demonstreren in combinatie met het door hem geïmporteerde Simon Yorke Designs draaitafels. De set waarmee Isenberg demonstreert bestaat uit de S9 Flamenco draaitafel met Jan Allaerts MC1 mkII element, Isenberg Audio Phono100 pre, Isenberg Audio bekabeling, aangesloten op een Ayon Spirit buizenversterker op twee Thiel CS2.4 speakers. Leuk is dat Isenberg speciaal voor de Simon Yorke draaitafels een speciale stand heeft ontwikkeld, tezamen met twee passende plateau’s die resonantie tegen moeten gaan.

Tezamen met Jan Allaerts, die de hele show mensen te woord heeft gestaan over elementen, luisteren we naar diverse muziekstukken, die Isenberg met zijn eigenzinnige flair als volleerd deejay op het plateau legt. Nu heb ik de combinatie Simon Yorke/ Isenberg al eerder gehoord en hoewel op hoog niveau komt de muziek niet erg goed uit de Thiels tijdens de show. Ik wijt dit niet aan de goede klanken van de Simon Yorke, maar meer aan de gekozen combinatie van de Ayon versterker op de Thiel CS2.4.

De lage dempingsfactor van de met KT88 bezetten buizenversterker matcht niet met de wat veeleisende speakers, wat resulteert in een erg modderig en overheersend laag. Midden en hoog daarentegen staan goed en plaatsbaar in de wat rumoerige ruimte en als je door de tekortkomingen van de combinatie heen luistert is het wel genieten. Een wat kleinere speaker of een krachtiger versterker zou beter matchen met de veel duurdere Isenberg/ Simon Yorke combi.


EDITORS' CHOICE