ARTIKEL

Uiterlijk en techniek

Zoals eerder gezegd, is de VPL-VW200 nogal fors van formaat. De afwerking bevindt zich echter op een erg hoog niveau: het toestel ziet er werkelijk chique uit. Bij het aanzetten van de projector blijkt deze bovendien fluisterstil te zijn (22 dB volgens opgaaf). Ook de iris-functie werkt volledig geruisloos.

De zoom en focus gaan elektrisch en de convergentie (het over het elkaar heen liggen van de 3 kleuren pixels) kan extreem nauwkeurig – zelfs in verschillende zones verdeeld over het scherm - worden bijgesteld. De verticale, met de afstandsbediening regelbare lens shift van 65% is ruim, maar er is geen horizontale lens shift, dus er moet bij het monteren goed op worden gelet of de projector goed in het midden voor het scherm hangt om onscherpte en trapeziumvervorming te voorkomen.

Sony VPL-VW200

Wat betreft ingangen is de VW200 goed bedeeld met twee HDMI poorten en een VGA, Component, S-Video en composite ingang. Ook een netwerkaansluiting is aanwezig, waarmee de projector via een browser kan worden bediend, evenals een trigger en RS-232C poort.

De afstandsbediening is verlicht, net zo luxe afgewerkt als de projector zelf en met een groot bedieningsgemak. Verder een CD met extra software om de Gamma perfect af te kunnen stellen en een plug om het netsnoer aan de projector te borgen: een nuttige accessoire, omdat - zoals bij alle projectoren - plotselinge uitval zonder nakoelen ernstige beschadigingen kan veroorzaken. Een andere noviteit is ‘Motionflow’, bestaande uit de functies ‘Film Projection’ en ‘Motion Enhancer’. Door extra frames (beeldjes) te berekenen tussen de bestaande frames in, hoopt Sony de bewegingen in het beeld soepeler te laten verlopen. Meer hierover in de beeldtest.


EDITORS' CHOICE