Twee luisterruimtes

Wekenlang werd er dan ook verbouwd en de nieuwe inrichting is alvast vergelijkbaar met die van de andere vier vestigingen. Ook het merkenaanbod komt overeenkom. En weliswaar is de winkelvloer niet bijzonder groot, op de eerste verdieping wordt de komende tijd nog een tweetal luisterruimtes gecreëerd. Waarbij het raadzaam is vooraf een afspraak te maken. “Zodat bepaalde spullen waar de klant interesse in heeft, alvast klaargezet kunnen worden en de bezetting in de winkel dusdanig is dat we ook de tijd kunnen nemen”, licht Oostvogel toe.

Die bezetting komt onder meer van filiaalmanager Fred Marchée en Patrick Okkerse. Beiden gepokt en gemazeld in de Rotterdamse hifi-scene, want zij werkten al jaren bij Snijders Hifi. Trots als een pauw lopen zij nu door hun nieuwe winkel, waar inmiddels ook Douwe Bob is gearriveerd. Samen met Jan Peter Hoekstra en Matthijs van Duijvenbode speelt hij vandaag een semi-akoestische set, waarbij Douwe Bob tussen de nummers door zijn gehoor wel aanspoort ook wat te kopen.

Terwijl de winnaar van De Beste Singer Songwriter nog even de tijd neemt om met wat fans op de foto te gaan, begint Bombay Show Pig aan hun soundcheck. Linda van Leeuwen en Mathias Janmaat zijn allang geen onbekenden meer van Hi-Fi Klubben, eerder speelde het duo al bij de opening van de winkels in Utrecht en Haarlem. Waar de keurige buren van die laatste winkel destijds bezorgd kwamen informeren of dergelijk harde muziek vaste prik zou worden, lokt Bombay Show Pig dit keer steeds meer voorbij slenterend publiek de winkel in met hun stevige set.

Wanneer Elle Bandita en Thomas Sciarone beginnen aan hun afsluitende dj-set, is voor ons het moment gekomen afscheid te nemen van Rietveld en Oostvogel. Maar niet zonder te informeren naar de volgende opening. Is dat nog dit jaar? “Die kans bestaat wel, ja. Maar alleen wanneer de locatie goed aanvoelt. We gaan niet openen om het openen”, zegt Oostvogel.

Daarnaast blijkt het ook lastig kundig personeel te vinden. “Het gaat niet alleen om productkennis, maar ook de juiste mindset van service, kwaliteit en klantgericht denken. Die combinatie is gewoon zeldzaam, zo hebben we de afgelopen jaren geconstateerd. Wat dat betreft zijn we heel blij dat het zeer kundige personeel van Snijders bij ons aan de slag wilde”, besluit Oostvogel.


EDITORS' CHOICE