HI-VISITAudio Artistiek

De mensen van Audio Artistiek

Menno Bonnema | 09 juni 2015 | Fotografie Beeldhouwers
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 20 april 2015

Ik hoor Edwin al een tijdje praten in de ‘we-vorm’. Wie zijn die mensen die samen met Edwin de winkel runnen? Edwin: “Zo’n winkel kun niet in je eentje runnen. Ik ben heel blij met het team mensen dat ik om me heen heb. Dat zijn mensen met dezelfde visie en vooral ook passie voor muziek. Met Hennie Stuulen runde ik deze winkel al jaren in Groningen. Sinds we in Vries zitten werken Robert Rabbelier en Mark Schraven hier ook; zij hebben jarenlange ervaring in de branche. Daarnaast hebben we ook nog een eigen technische dienst. Dat vind ik ook erg belangrijk. Naast audio herbergt Audio Artistiek in de winkel achterin een afdeling voor home domotica. Ook bij Audio Artistiek merken ze dat home domotica een steeds belangrijkere rol gaat spelen bij mensen thuis en bij bedrijven. De Gira Revox Studio Domotec runt Edwin samen met  specialist Hans Benjamins.


Merken en segmenten
Met meer ruimte zijn ook de mogelijkheden voor het voeren van merknamen en verschillende apparatuur binnen een merk toegenomen. Edwin vertelt dat de hoofdmerken Cambridge, Bel Canto, Naim, Meridian en Burmester zijn, naast luidsprekermerken als Dynaudio, Audio Physic en Martin Logan. “Zo’n merk als Naim volgen we nu al vijftien jaar. Binnen dit merk is een interessant productgamma ontstaan. Naast een all-in-one apparaat als de SuperUniti, kun je bij Naim ook met losse onderdelen de set samenstellen die bij jouw budget past en vooral: aan jouw wensen voldoet. Nu met het Muso soundsysteem laten ze ook zien met hun tijd mee te gaan. Voor zo’n product is ook een duidelijke markt.” Edwin begint op zijn praatstoel te komen, merk ik. “Meridian is weer een ander verhaal”, vervolgt Edwin, “met de nieuwe Meridian DSP actieve luidsprekers haal je ook iets speciaals in huis. Die klinken werkelijk fantastisch. Ik kan ze nu helaas even niet laten horen, want ze staan bij een klant te spelen. Met bv alleen een streamer erbij, verkrijg je zo een compleet audiosysteem van ongekend niveau.” Vervolgen we met Burmester. Edwin: “Die hebben met de Burmester 111 en 151 nu ook met  streaming een volledig geïntegreerd systeem. Die bezitten een geweldig goeie ripper, beter heb ik eigenlijk nog niet gezien en gehoord. Ook de mooie voorversterker wil ik daarbij niet onvermeld laten: bij de éen analoog, bij de ander volledig digitaal.”



Luidsprekers en Linn…
Tot zover hebben het alleen nog maar over versterkers gehad, en ja, ook een beetje over de luidsprekers van Meridian. Maar de winkel van Audio Artistiek herbergt nog veel meer luidsprekers. Edwin noemt met name die van Audio Physic. “We zijn laatst naar de fabriek 
geweest van deze Duitse luidspreker, in het kleine plaatsje Brilon. Daar hebben we de hele opbouw mee kunnen maken van een luidspreker die door een klant was besteld. Mooi om te zien. Terwijl ik aan het eind van het gesprek vertel over mijn bezoek aan de Linn show op Schiphol de dag ervoor, begint Edwin te grijnzen. “Wat jij vertelt weet ik allemaal al”, onderbreekt hij mij. Hoezo? “Wij worden binnenkort ook dealer van Linn en hebben inmiddels diverse trainingen van Linn achter de rug”, ligt Edwin toe. Zo, heb ik ook nog een primeur.


Audio Artistiek
Oude Asserstraat 26    
9481 BL Vries 
(0592) 580672
info@audioartistiek.nl


EDITORS' CHOICE