ARTIKEL

Smart vijver

Rudirick de Jong | 30 mei 2015



Dat brengt ons bij de tuin. De bewoners hebben een prachtige vijver aan laten leggen. Nu gaan elektronica en water niet goed samen, maar met goed denkwerk van de vijverspecialist hebben we ook hier het bedieningsgemak kunnen verbeteren. De vijver is nu ook te bedienen met een smartphone of tablet. In de tuin is verlichting ook een belangrijk aandachtspunt, het is echt de ‘finishing touch’. Zo hebben we ook de tuinverlichting aangesloten op het centrale lichtsysteem in huis. De bewoners kunnen zo dus met één druk op de knop of via de smartphone de verlichting bedienen. Voor de bewoners is dit comfort verhogend, maar het is ook een uitermate nuttige toevoeging aan de beveiliging van het huis.



Beveiliging
Uiteraard is ook aan beveiliging gedacht. We hebben samen met de beveiligingsspecialist een oplossing geïnstalleerd die de verschillende smart systemen in huis koppelt. Bij een alarmering wordt er een seintje gegeven aan de centrale meldkamer, maar springt ook overal in huis de verlichting aan. De bewoners krijgen direct een melding op hun telefoon en kunnen live via hun tablet of smartphone de situatie in huis bekijken.



Dit systeem werkt niet alleen als er ingebroken wordt, maar is ook zo ingericht dat het systeem op termijn zorgtaken over kan nemen. Met een losse meldknop in de vorm van een armband of ketting is het mogelijk om in geval van nood hulp op te roepen. De familie kan bijvoorbeeld bij een melding meekijken en als het nodig is, actie ondernemen. De bewoners kunnen zo langer zelfstandig blijven wonen en hoeven niet bang te zijn dat er iets ernstigs gebeurt. Een geruststellende gedachte. 



Slaapkamer
Onze persoonlijke favoriet is toch wel de slaapkamer. De slaapkamer TV is verborgen in het voeteneind van het bed en is door een automatische lift tevoorschijn te toveren. Geen lelijke TV meer in het zicht, geen stofvanger aan de muur (of nog erger: losse kabels). Daarbij hebben we in de slaapkamer een schakelaar geplaatst waarmee het hele huis uit te schakelen is. Na een gezellige avond met vrienden of familie gewoon naar boven lopen, tanden poetsen, in bed stappen en met een druk op de knop alle verlichting in huis uitschakelen. 



Nazorg
Na de installatie van alle systemen en producten, krijgen de bewoners altijd een uitgebreide demonstratie en uitleg van de ElectroStylist. Na twee maanden komt de ElectroStylist terug en kijken de ElectroStylist en de bewoners samen hoe alle instellingen en smart oplossingen werken. Uiteindelijk worden dan de instellingen gefinetuned. Voor de bewoners blijven we hét aanspreekpunt voor alle smart-oplossingen in hun prachtige villa.

www.electrostyling.nl


EDITORS' CHOICE