De Celestion combinatie
Deze combinatie bestaat uit totaal 4 satellietluidsprekers (de AVS301’s), een centerluidspreker (de AVC301) en een actieve subwoofer (de S10).
Om met de AVS301 te beginnen, dit is een 2-weg luidspreker systeem met een compacte futuristische aluminium behuizing met een geïntegreerde draaibare voet. Deze voet is overigens op twee manieren te bevestigen wat het mogelijk maakt de luidspreker neer te zetten maar ook op te hangen. De hoge tonen worden weergegeven door een 19mm aluminium dome en de midden -en lage tonen worden weergegeven door een 100mm aluminium gecoate polipropyleen weergever. Een leuk extraatje van deze midden toner is dat de stof kap van de conus kegelvormig is. Wat het geheel een High-End look geeft. Met behulp van een inbus boutje is de behuizing op eenvoudige wijze te openen. Zoals ook op de foto te zien is het allemaal wat miniatuur, maar wel heel netjes opgebouwd. De centerspeaker is identiek maar heeft een extra midden/ lage toner en heeft een vaste voet, zodat plaatsing tegen de muur niet mogelijk is. Naar mijn idee geen probleem, want de speaker staat prachtig op mijn zilverkleurige TV.
De luidsprekerterminals zijn uitgevoerd met een klemmechanisme van de betere soort. Let er echter wel op dat je de luispreker kabel niet langer stript dan 9 mm om te voorkomen dat de kabel het huis raakt. Zo worden eventuele storingen voorkomen.
Dan blijft er nog de subwoofer over. Laatst, maar zeker niet het minst! Na het uitpakken van de 14 kg zware kubus, valt direct op dat hier niet bezuinigd is. Zoals te zien op de foto is de eindversterker heel mooi en zwaar opgebouwd en voorzien van een grote ringkern transformator. Deze zorgt voor een stabiele voeding wat bijdraagt tot betere dynamische eigenschappen van de woofer. Het opgegeven vermogen van de eindversterker is 200W, wat mij in eerste instantie nogal veel lijkt voor dit luidspreker systeem.
De luidspreker terminals zien er keurig netjes uit en zijn zwaar uitgevoerd. Normaliter wordt van deze aansluitmogelijkheid alleen gebruik gemaakt in 2-kanaal stereo weergave.
Via de luidspreker terminals van de versterker naar de luidspreker ingang op de sub woofer om zo, nadat de laagste tonen er uit gefilterd zijn, via de luidspreker uitgangen op de subwoofer de satellietjes aan te sturen. Echter, aangezien het hier gaat om een 5.1 combinatie, geniet deze aansturing niet mijn voorkeur. Verder is de eindversterker versterker ook voorzien van een faseregelaar, een variabele cross-over en een sterkteregelaar. Hierover later meer.
De woofer is een 21 cm gecoate papieren conus met een zwaar gegoten aluminium frame en een naar verhouding zeer forse magneet. De woofer en versterker zijn gescheiden door een MDF wand. Dit voorkomt eventuele invloeden van de woofer op het versterker deel. Al met al een zo op het eerste gezicht hele mooie subwoofer.