ARTIKEL

Prima Luna

Gastauteur | 08 februari 2007 | Fotografie Gastauteur

Geestelijk vader achter PrimaLuna is Herman van den Dungen van Durob Audio. Ook dit Nederlandse product is ruim vertegenwoordigd op de CES.

Belangrijker misschien nog, het heeft onlangs in Amerika de Product of the Year Award 2006 van The Absolute Sound gewonnen met de ProLogue Six monoblokken! In de aanloop daar naar toe kreeg het merk in 2005 èn 2006 ook nog eens een Golden Ear en Editor’s Choice Award van onze Amerikaanse collega’s voor de ProLogue One, ProLogue Three en de ProLogue Five. Reden genoeg om natuurlijk ook deze Nederlandse ontwerper op de CES te bezoeken.



Herman toonde de eerste twee modellen van de DiaLogue range, de One en de Two. Eveneens nieuw is de ProLogue Eight, een meer dan volledige buizen CD-speler. Deze speler wordt extra bijzonder door toepassing van een ‘buizenklok’. Voor zover bekend is het daarmee de eerste en dus enige CD-speler ter wereld die op deze manier is gebouwd. Gehoormatig biedt het een beter fundament in het laag en geeft het een groter beeld met beduidend meer detaillering. De prijs voor dit apparaat is nog niet geheel vastgesteld, maar zal vermoedelijk rond de € 2.200 komen te liggen. Voor de DiaLogue One moet je 1.975 euro neertellen en voor de Two 2.250 euro.

www.primaluna.nl


EDITORS' CHOICE