ARTIKEL

Contrasten

Eric de Boer | 16 september 2013 | Fotografie PHOTO40

Om de hoek nog een gang, waar veel ruimtes gevuld waren. Normaliter komen deze gangen uit op de foyers en de Brabant zaal van De Koningshof, die dit jaar helaas niet geopend waren voor bezoekers van de show. Jammer, dat voegt namelijk toch een stukje gezelligheid toe voor de bezoekers.  In deze lange gang was de organisator van de show, X-fi Audio, één van de hoogtepunten als het om sfeervol ingerichte ruimtes ging. Hier werd gewoon muziek gespeeld toen ik langskwam, op fraaie componenten van onder meer Luxman en AMR. Niets, maar dan ook niets mis met deze ruimte.

Dat vintage nog steeds leeft bewees ook dit jaar weer Hanze Hifi, die met een wel heel erg mooie combinatie van een Garrard Model 301 en een eveneens door hun onder handen genomen Thorens TD 166 vinyl lieten horen. De technici van Hanze Hifi weten wat ze doen en lieten horen dat hun motorupgrade een flink verschil maakt. En dat voor een beursbedrag van € 125. Een aan te bevelen investering voor veel Thorens liefhebbers.

STS Digital speelde met de eigen referentieset en een kamer verder stond BD-Design met hun unieke set hoornluidsprekers en luxe apparatuur van Phasure. Hoewel de ruimte voor wat akoestische  problemen zorgde was het aanwezige publiek over het algemeen tevreden met de klanken van deze toch wel fraaie luidsprekers met hun eigenzinnige ontwerp. Om de hoek stonde Number 4 Audio en Hifi Corner Trading met een flink volle ruimte, waarin twee fraaie Avantgarde Acoustics hoornluidsprekers de zaal van geluid voorzagen.

Verder werden de ruimtes van Solosound, de uniek ontworpen speakers van Temporal Coherence en Indiana Line/ Anti-Mode goed bezocht. Een positieve uitschieter waren de ruimtes van Trinnov en Antelope Audio, waar lekkere muziek werd gedraaid zonder dat veelal aanwezige audiofiele randje. Geen new-age, overbekende blues of andere muziek die de gemiddelde luisteraar niet thuis draait. Een verademing. Dat zowel Trinnov als de combinatie van de unieke Antelope Rubicon 384 KHz AD-DA converter met atoomklok en phonotrap met de John Watkinson luidsprekers erg lekker in het gehoor lagen zorgde ervoor dat beide ruimtes geen straf waren om wat langer te vertoeven.

Ook de ruimte waar Rik Stoet zijn vrij goedkope Takumi TT Level2 draaitafel demonstreerde blonk uit in fraaie weergave. De plexiglazen draaitafel is standaard al voorzien van een stofkap, waterpas, puck  en een Ortofon M2 Red MM-element. En dat voor die prijs!


EDITORS' CHOICE