ARTIKELNew Music

New Music Dealershow 2009-5

Max Delissen | 26 november 2009 | Fotografie Max Delissen

Audiac had de Wilson Audio Sacha meegenomen, met een prachtige Ayre set voor de aansturing. Op de foto ter vergelijk de Wilson Watt/Puppy naast de Sacha. Zoek de verschillen (het zijn er aardig Watt...als u mij de woordgrap wil vergeven).

Maar ook Geneva hadden ze meegenomen, waarvan vooral het nieuwe model S (die inderdaad nog ontbrak in de serie) de aandacht trok.

Deze iPod dock met ingebouwde versterker en luidsprekers heeft een sexy openklappend klepje als je je iPod er op wil zetten, en op de bovenkant in rood licht de bediening voor de iPod, zodat er iPod zelf op de aansluiting kan blijven staan zonder dat je hem hoeft aan te raken om te bedienen. Erg mooi, en erg hebberigmakend...

Dynaudio demonstreerde met versterking en bron van Halcro uit Nieuw Zeeland. Deze apart vormgegeven apparatuur is zo compromisloos ontworpen dat er nog een luidspreker gevonden moet worden die er niet mee kan worden aangestuurd. Met de relatief eenvoudig aan te sturen Dynaudio`s hadden de Halcro`s volgens mij niet eens in de gaten dat er een luidspreker aan hing, zo gemakkelijk klonk het. Luchtig maar toch stevig, zoet als het zoet moest zijn, bitter als dat gevraagd werd. Als een fantastische Belgische chocolademousse.

Terugkijkend kan ik concluderen dat een flink deel van de bezoekers deze dealershow kennelijk meer als een hifi-beurs beschouwde, zeker gezien het aantal mensen dat van ver kwam, en waarschijnlijk nog nooit een voet over de drempel van New Music heeft gezet. Waar overigens niets mis mee is. België is een hifi-markt in opkomst. Zeker nu veel importeurs de BeNeLux bedienen in plaats van alleen Nederland of België is een bindende factor in de vorm van een goede show bij onze zuiderburen geen overbodige luxe. Dit is een goede stap, die zeker een vervolg verdient, maar dan nog beter kan worden door juist niet meer van 1 dealer als organisator uit te gaan, maar van een breder samenwerkingsverband tussen dealers, importeurs en fabrikanten. De vraag is wie die handschoen durft op te pakken.


EDITORS' CHOICE