NIEUWS

Laatste nieuws van de CES

Redactie HiFi.nl | 14 januari 2002

Speaker fabrikant Thiel kondigde op het CES de lang verwachte CS1.6 aan. De CS1.6 is een tweeweg, op de vloer staand ontwerp met een luxueus houten afwerking. Met name de ontwikkeling van nieuwe tweeter en woofer drivers maakt de CS1.6 een speaker met uitstekende kwaliteiten.

Andere speakerfabrikanten die op het CES nieuwe modellen lieten zien waren:
De Maat Audio Group introduceerde de nieuwe Maat luidspreker, met een op maat gemaakte Supravox 215 woofer en HiVi Research “isodynamic” ribbon tweeter.
WEGG3 showde de nieuwe lijn, de Lunare. De Lunare 1 kost ruim 100,000 dollar per paar en de Lunare 3 ongeveer 24,000 dollar. Met name de unieke aanpak van het diffraction probleem werpt zijn vruchten af.
Carfrae Loudspeakers demonstreerde de zeer ongebruikelijk uitziende Little Big Horn, waarvan het ontwerp is gebaseerd op een complexe wiskundige formule die resulteerde in een cabinet met de vorm van een Nautilus schelp – de binnenkant van het menselijk oor.

Pioneer Introduceerde vier nieuwe A/V receivers met Dolby Digital EX. Twee van de vier, de VSX-D711S en VSX-D811S bieden 7.1 compabiliteit, maar ook component video switching. De D811S biedt ook DTS-ES discrete decoding, met een rear-center output, zoals Dolby Digital EX.


EDITORS' CHOICE