NIEUWSSanyo

Sanyo Retro Projectie Monitor

Redactie HiFi.nl | 20 februari 2005 | Sanyo

(ingezonden mededeling)

Lier, Februari 2005 - Het minste wat men van het nieuwe retroprojectie-toestel PLV-55WM1 van SANYO kan zeggen, is dat het zeker de aandacht trekt! Een elegant en smaakvol design, een hoog bedieningscomfort, en een ideale prijs-kwaliteitsverhouding maken dat we hier kunnen spreken van een uitzonderlijk toestel met een veelzijdige inzetbaarheid.

Of men het nu gebruikt in hotel-lobby`s, in conferentie- en beursgebouwen, of in de huiskamer voor hometheater, de PLV-55WM1 is een professioneel apparaat dat zich in al deze toepassingen perfect zal thuis voelen.

Sanyo PLV-55WM1

High-End-Beeldkwaliteit
Absoluut indrukwekkend is de beeldschermdiagonaal van 139,70 cm (55 inch), een schermformaat die het toestel ondermeer ook geschikt maakt voor gebruik in grotere hallen. Een must is het 16:9-schermformaat, dat zowel fans van films als van sport- en, natuurbeelden zal weten te bekoren. Ook voor professionele bedrijfsfilms is dit formaat inmiddels een standaard geworden. Een andere sterke eigenschap die de kritische gebruiker zeker aanspreekt is het HDTV-paneel met een resolutie van 3 x 1.280 x 720 Beeldpunten. Dankzij een contrastverhouding van 1000:1 onderscheidt het geprojecteerde beeld zich ondermeer met een ronduit briljante weergave van kleuren. Hierbij valt de perfecte uniformiteit van het beeld op. Het licht wordt perfect verdeeld over het volledige scherm. Ook de kijkhoek van 170┬░ H/V is een ronduit indrukwekkend en vernieuwend gegeven voor een dergelijk apparaat. Een projectielamp van 150W met een levensduur van 5000 branduren draagt mee bij tot deze beeldkwaliteit . Deze lamp verzekert een helderheid van 500 nit bij een lampintensiteit van 50%.

In elk opzicht primeert het gebruikscomfort
Een sterke eigenschap is het gegeven dat dit toestel zo goed als geruisloos kan worden genoemd met een ventilatiegeluid van 27dB. Bovendien kan dit toestel met een totaalgewicht van 40kg (incl; voet) absoluut een lichtgewicht genoemd worden. Dankzij een maximale diepte van slechts 40cm is de PLV-55WM1 bovendien zowat overal inzetbaar.

Deze nieuwe retroprojector is tenslotte, zoals alle professionele projectoren van Sanyo, ook aan te sluiten op een netwerk dankzij een optionele interface. Dit laat toe om het apparaat via een netwerk op te volgen en indien nodig ook aan te sturen.

Prijs en beschikbaarheid:
De PLV-55WM1 is vanaf eind februari leverbaar bij de betere Audiovisuele speciaalzaak. Het prijskaartje voor dit toestel met een televisietuner bedraagt 4699 euro incl. BTW. Zonder deze tuner is de verkoopprijs vastgesteld op 4499 euro incl. BTW.

 


EDITORS' CHOICE