NIEUWSNagra

Nagra nieuws Benelux

Redactie HiFi.nl | 17 februari 2007 | Nagra
(ingezonden mededeling)

Met ingang van heden is Multitrade Belgium gestart met de import van NAGRA voor  België, Nederland en Luxemburg.

NAGRA is sinds zijn ontstaan iets meer dan 50 jaar geleden opgeklommen tot de top van de professionele opname- en studiowereld. De beste analoge en digitale technieken, gecombineerd met een uitstekende betrouwbaarheid en service maken dat wereldwijd tal van professionelen NAGRA in hun studio hebben staan.


 
Alle ervaring die NAGRA heeft opgedaan in de professionele wereld heeft ze vanaf 1997 samengebracht voor de high end hifiliefhebbers. Voor de consumenten worden dezelfde strenge bouw- en kwaliteitscriteria gehanteerd als voor de professionelen, wat maakt dat deze afdeling van NAGRA op minder dan 10 jaar is opgeklommen naar de top van de High End. Binnenkort mogen we een losse buizen phono trap van Nagra verwachten.


Nagra Compact Disc Concept

Nagra heeft recentelijk de CD-Concept op de markt gebracht.  Het is een concept van drie apparaten die voor verschillende luisteraars bieden wat ze zoeken. Het Nagra CD-concept past volledig binnen de bedrijfsfilosofie en biedt een uitmuntende klank gekoppeld aan een doordacht en betrouwbaar ontwerp.
 
Het CD-concept bestaat uit de volgende apparaten:

  • CDT - CD Loopwerk
  • CDP - Standaard CD speler
  • CDC - CD speler met regelbaar volume om rechtstreeks op de eindversterker(s) aan te sluiten

Het design en de afmetingen van het Nagra CD-concept passen perfect bij de PL-L en PL-P voorversterkers. Elk apparaat van het concept beschikt over een ruim bemeten externe voeding, die met een lange verbindingskabel aan het hoofdapparaat verbonden wordt om zo storingen uit de voeding zo veel als mogelijk te vermijden.
 
Het mechanisme van de frontlader is afkomstig uit de luchtvaartindustrie en staat garant voor een extreme stabiliteit. Het digitale gedeelte van de twee CD-spelers bevindt zich onder een volledig afgeschermde kap. Zowel de CDP als de CDC zijn volledig symmetrisch opgebouwd en beschikken zowel over RCA als XLR-uitgangen.

Specificaties:
Compatibiliteit:  CD Audio, CD-R, CD-RW
D/A convertor:  24 bit
Oversampling:   8x (352.8 kHz)
Frequentiebereik:  20Hz (OdB) – 20kHz (-1dB)
THD+N:  < 0.003 %
Kanaalscheiding: 90 dB
Nagra Jitter Eliminator:  Onmeetbaar lage jitter
analoge uitgangen:  XLR en RCA
Uitgangsspanning:  1 en 4V naar keuze instelbaar
Digitale uitgangen:  AES, S/Pdif, Toslink
Afmetingen:  310 x 254 x 76mm
Gewicht:  4 Kg

Het Nagra Cd-speler concept zal zijn debuut kennen in Nederland op de Pluimgraaff show in Rotterdam op 25 en 26 maart.


EDITORS' CHOICE