NIEUWSEpson

Nieuwe projector van Epson

Redactie HiFi.nl | 11 januari 2008 | Epson

(ingezonden mededeling)

Epson introduceert een korteafstandsprojector, de EMP-400W. Deze projector is compact, lichtgewicht en volgens Epson ideaal voor bedrijfspresentaties, ook wanneer deze in kleine vergaderzalen worden gehouden. Vanaf een afstand van slechts 65 cm van het projectieoppervlak levert de projector een heldere en scherpe 60 inch (152,4 cm) projectie. Hierdoor hebben gebruikers geen last van het schaduweffect dat normaal gesproken veroorzaakt wordt door de presentator die tussen de projector en het scherm staat.




"Veelzijdigheid en gebruiksgemak zijn voor bedrijven de belangrijkste aspecten bij het uitkiezen van een projector, te meer omdat de projector door veel mensen in verschillende situaties gebruikt wordt. Korteafstandsprojectoren zijn geschikt voor bedrijven die binnen een kleinere en meer dynamische omgeving scherpe en hoogwaardige presentatiefaciliteiten willen gebruiken”
, zegt Jeroen, Product Marketing Manager.

“De EMP-400W is voorzien van een speciaal ontwikkelde groothoeklens waardoor de projector ongeacht de lichtomstandigheden vanaf korte afstand kristalheldere beelden projecteert. Deze nieuwe innovatieve technologie garandeert dat de verkorting van de projectieafstand niet ten koste gaat van de beeldkwaliteit.”

Groot beeld van korte afstand

De Epson EMP-400W biedt met zijn korte projectieafstand de voordelen van een flatpanel scherm, terwijl de kosteneffectiviteit en veelzijdigheid van een projector behouden blijven. In tegenstelling tot grote schermen is de projector vanwege zijn lichtgewicht design eenvoudig te installeren en te verplaatsen. Bovendien is de EMP-400W aanmerkelijk veelzijdiger en kan het apparaat beelden projecteren met een formaat van 60 inch tot 110 inch .

E-TORL

De EMP-400W beschikt over een Twin Optimised Reflecting Lamp (E-TORL), die exclusief in producten van Epson te vinden is. Deze lamp zorgt ervoor dat het energierendement optimaal is, en is daarmee volgens Epson kostenbesparender en milieuvriendelijker dan flatpanel schermen. De uitzonderlijk heldere en scherpe projecties van de Epson EMP-400W zijn te danken aan de E-TORL-technologie. Deze technologie elimineert effectief het lichtverlies en beperkt de diffractie (afbuiging) van licht. Daarnaast heeft de EMP-400W geen afkoeltijd nodig; de projector beschikt over Direct Power On and Off functionaliteit zodat hij direct aan- of uitgezet kan worden.

Netwerkbeheer

De EMP-400W kan op een netwerk aangesloten worden waardoor IT-personeel het apparaat eenvoudig kan beheren en bedienen, door gemakkelijk het IP-adres van de projector in een browser in te typen. Dit bespaart tijd op het gebied van beheer en vergemakkelijkt preventief onderhoud. Dankzij statusrapporten die over het netwerk worden verzonden kunnen onderhoudstaken aan de projector, zoals het schoonmaken van luchtfilters en het vervangen van lampen, zonder downtime worden uitgevoerd. Vanwege het luchtfilter aan de lenszijde en de mogelijkheid de lamp van onderaf te verwisselen, is de EMP-400W eenvoudig in onderhoud en hoeft de projector bijvoorbeeld niet van het plafond geschroefd te worden.



Multimedia


De EMP-400W is een native WXGA-resolutie model met een resolutie van 1280 x 800 pixels en sluit daarmee aan op de breedbeeldtrend bij laptops en PC`s. Breedbeeld is ideaal voor de weergave van brede spreadsheets en andere presentaties in breed formaat. De automatische detectie van 4:3-, 16:10- en 16:9-aspectverhouding maakt dat de EMP-400W compatibel is met alle apparaten, wat de veelzijdigheid en het gebruiksgemak nog verder uitbreidt. De projector is bovendien voorzien van een krachtige ingebouwde 10W luidspreker. Hierdoor kunnen DVD`s en multimediale presentaties zonder externe luidsprekers worden afgespeeld.

Belangrijkste eigenschappen Epson EMP-400W:

  • Ultrakorte projectieafstand: 60” bij 0,65 m (WXGA) of 60” bij 0,73 m (XGA)
  • Native WXGA 3LCD-paneel – 1280 x 800 resolutie
  • Automatische 4:3 / 16:10 / 16:9 detectie en aanpassing beeldformaat
  • Exclusieve E-TORL-lamp van Epson met laag wattage (170W UHE)
  • Lange levensduur lamp: tot aan 4000 uur (economy modus)
  • Keystone correctie +/- 15°
  • Acht kleurenmodi: PC, photo, presentation, theatre, game, sRGB, blackboard, text, sport
  • Ingebouwde 10W luidspreker; ideaal voor kleine tot middelgrote vergaderzalen
  • Geluidsproductie: 28dB
  • PC ingangen: 2
  • Besturing via netwerk met Epson EMP Monitor software 
  • Direct Power On / Off functionaliteit (geen afkoeltijd nodig)
  • Laag gewicht, compact formaat (BxDxH): 3,6 Kg (327x 258x 95 mm)
  • Luchtfilter aan kant van lens en mogelijheid de lamp van onderaf te verwisselen
  • Kensington beveiligingsgat en beveiligingsstang
  • Pincode beveiliging bij opstarten en beveiligingsniveaus tijdens gebruik
  • 3 jaar garantie op lamp en projector
  • De EMP-400W is verkrijgbaar vanaf februari 2008, een prijs is nog niet bekend

EDITORS' CHOICE