NIEUWSToshiba

Toshiba stunt met prijzen HD-DVD

Redactie HiFi.nl | 14 januari 2008 | Toshiba

(gezien op internet)

Toshiba heeft de prijzen van zijn hd-dvd-spelers fors verlaagd. Door met de prijzen te stunten en zelfs gratis films uit te delen, lijkt Toshiba hd-dvd een duwtje in de rug te willen geven.


De losse HD-A3-modellen zijn via Amazon momenteel voor ongeveer negentig euro verkrijgbaar en worden dan bovendien geleverd met twee films en een coupon voor vijf gratis titels. Een standalone hd-dvd-speler van Toshiba concurreert hiermee qua prijs met de hd-dvd-spelers voor de Xbox 360. Deze spelers gaan als add-on voor vergelijkbare prijs over de toonbank, meldt Dailytech.

Hoewel Toshiba geen officiële verklaring heeft gegeven voor de prijsverlaging, ziet het er naar uit dat het bedrijf een laatste poging doet om hd-dvd aan de man te brengen nu Warner en mogelijk ook Paramount voor blu-ray hebben gekozen. Ook Microsoft, evenals Toshiba een aanhanger van hd-dvd, blijft geloven in het formaat, al wordt een blu-ray-speler voor de Xbox 360 niet uitgesloten.

Begin november 2007 gooide Toshiba de HD-A2 in de verkoop. De hd-dvd-speler ging toen voor nog iets minder dan honderd dollar over de toonbank.


EDITORS' CHOICE