NIEUWSToshiba

HD-DVD officieel doodverklaard

Redactie HiFi.nl | 19 februari 2008 | Toshiba

Toshiba stopt officieel met het HD-DVD formaat. Dit heeft topman Atsutoshi Nishida vandaag bekend gemaakt. Eerder hadden anonieme bronnen binnen het bedrijf het nieuws al onthuld aan het internationale persbureau Reuters. Deze officiële bevestiging beëindigd de strijd der formaten.



Toshiba zal nog voor eind maart stoppen met de productie van HD-DVD apparatuur. Het nieuws hing al enige tijd in de lucht. De afgelopen weken kwamen er steeds meer zaken naar buiten ten gunste van concurrent Blu-ray van Sony. Zo maakte filmmaatschappij Warner begin januari bekend dat ze hun exclusieve verbindtenis met het HD-DVD formaat zouden beëindigen, en ook Blu-ray zouden gaan aanbieden. Dit ontketende een sneeuwbaleffect. Na de filmmaatschappij lieten grote winkelketens als BestBuy en Walmart, en online videoverhuurbedrijf Netflix het formaat van Toshiba vallen.   

Na de onthulling van Reuters steeg het aandeel van Toshiba met 6%; hiermee gaven de beurshandelaren aan verheugd te zijn met het einde van de miljoenenverslindende formatenstrijd. Toshiba zal nog wel ondersteuning blijven bieden voor de reeds verkochte producten. Inmiddels zijn er al meer dan een miljoen stuks aan HD-DVD apparatuur verkocht.  


EDITORS' CHOICE