NIEUWSMitsubishi

Mitsubishi maakt 40mm dunne lcd-tv met draadloze tuner

Redactie HiFi.nl | 22 augustus 2008 | Mitsubishi

(gezien op Internet)

Mitsubishi heeft een nieuwe lcd-tv ontwikkeld met een dikte van slechts 40mm. De compacte afmetingen zijn mede mogelijk gemaakt door de tuner buiten de tv te plaatsen en deze draadloos met elkaar te verbinden.



De tv heeft een resolutie van 1920x1080 en krijgt het beeld binnen via een draadloze verbinding die het high definition-signaal zonder compressie kan oversturen. Over de gebruikte techniek heeft Mitsubishi geen details vrijgegeven, maar het bereik zou met dertig meter in ieder geval voldoende zijn om binnenshuis gebruikt te worden. Behalve een draadloze tuner heeft het bedrijf ook een draadloze blu-ray-speler ontwikkeld die aan de tv gekoppeld kan worden.

Naast het gebruik van de draadloze tuner is het dunne formaat van de tv bewerkstelligd door de dikte van verschillende onderdelen te halveren. Het bedrijf wist onder andere de voeding, de inverter en het panel te verkleinen. Het model dat Mitsubishi heeft getoond is een prototype: eind dit jaar zullen de eerste modellen in de winkels verschijnen die op deze techniek gebaseerd zijn. Specificaties heeft het bedrijf nog niet vrijgegeven, afgezien van het feit dat de beelddiagonaal minimaal 40" zal bedragen.


EDITORS' CHOICE