NIEUWSB&W Range

Twintig B&W luidsprekers in Jaguar XJ

Redactie HiFi.nl | 31 augustus 2009 | B&W Range

(gezien op internet)

Aan boord van de nieuwe Jaguar XJ is een volledig nieuw ontwikkeld audiosysteem van Bowers & Wilkins te vinden. Het automerk en de luidsprekerfabrikant hebben vele ontwikkelingsfases van het `geluidsproject` ondergaan, waarvoor gebruik werd gemaakt van een 100.000 euro kostende geluidskamer.

Er is voor het systeem gebruik gemaakt van computermodellen en analyses van geluidstromingen. De geluidskamer werd uitgerust met 11.2 surround-sound en 10.000 Watt aan B&W-luidsprekers om een kwalitatief hoogstaand geluid te creëren.

“Na met potentiële XJ-kopers te hebben gesproken, wisten we dat velen van hen hoogstaande surround-soundsystemen in hun huis en op hun boot hadden. Ze zochten diezelfde verfijning in de autoâ€, licht Matt Jones, audiospecialist in het Jaguar design team, toe.

Het project heeft geresulteerd in een 20-luidspreker, 15-kanaals systeem dat is afgesteld door dezelfde technici die ook de B&W`s 800 serie luidsprekers bij Abbey Road Studios in Londen hebben afgesteld. Het is het eerste in-car systeem dat gebruik maakt van het Audyssey MultiEQ XT calibration system, dat digitaal de sonische imperfecties van het interieur corrigeert.

MERK

EDITORS' CHOICE