Cambridge Audio introduceert Minx

Redactie HiFi.nl | 12 november 2010 | Cambridge Audio

Minx werd 23, 24 en 25 oktober gedemonstreerd op AV-NU. Voor dit mini luidsprekersysteem kunnen twee verschillende satellieten en drie subwoofers worden gecombineerd voor een geschikte oplossing in elke kamer.

Het luidsprekersytsteem heeft geringe afmetingen en neemt minimaal beslag op ruimte – Min10, de kleinste satelliet, meet 8 x 8 cm en de X200 sub 21 x 21 cm. De bijpassende actieve subwoofers komen in drie modellen: 200 W, 300 W en 500 W. Alle drie de subwoofers bezitten uit de luchtvaart afkomstige aluminium conussen uit één stuk die de lucht op efficiënte wijze verplaatsen. Passieve radiatoren in plaats van de meer gebruikelijke baspoorten zorgen voor een krachtige en diepe bas. De Minx satellieten zijn leverbaar in twee maten en afgewerkt in krasvrij zwart of wit hooggglans lak.

Minx maakt gebruik van de nieuwste akoestische technologie: BMR. Balanced Mode Radiator eenheden werken met een combinatie van het ‘Bending wave’ principe dat we kennen van de vlakke paneel luidsprekers, en de zuigerbeweging – voor- en achteruit – van traditionele luidsprekers. Op die manier krijgt Minx volgens de fabrikant een veel breder frequentiespectrum dan vergelijkbare luidsprekers met als gevolg een betere basweergave.

De Minx Speaker Systems zijn zowel aan de wand als op een vlakke ondergrond op te stellen dankzij een serie montagehulpmiddelen, kantelbare muurbeugel en vloerstands. Voor meer informatie over de producten en prijzen kun je kijken op de website van importeur Dimex.

MERK

EDITORS' CHOICE