Nieuw: Cornered Audio

Redactie HiFi.nl | 06 december 2010 | Cornered Audio

Importeur More Music is gestart met een nieuw merk: Cornered Audio uit Denemarken. Deze fabrikant bouwt luidsprekers die, de naam zegt het al, in de hoek geplaatst kunnen worden. De compacte aluminium behuizing heeft geen zichtbare ophangpunten of aansluitingen en is leverbaar in wit, zwart en geborsteld aluminium.

Daar waar een reguliere speaker niet past vanwege vormgeving, formaat of klank, biedt Cornered Audio een oplossing. Uiteraard kunnen de luidsprekers van het merk ook gewoon los op een plank, een kast of waar dan ook hun plaats krijgen. Vanwege het feit dat alle Cornered Audio speakers specifiek ontworpen zijn voor gebruik in een hoek, plafond of tegen een muur, is daar reeds met de klankafstemming en het afstraalgedrag rekening gehouden. 



De klank is volgens More Music dan ook warm, vol en groots, uit een compacte behuizing. Door de hoge continue belastbaarheid (er is een versie die 120dB kan leveren) en ‘ruimtevullende eigenschappen’, zijn toepassingen in bijvoorbeeld horeca en scholen ook eenvoudig te realiseren. “We waren oprecht verbaasd toen we de C5 voor het eerst hoorden. We zijn best iets gewend en leggen de lat qua sound hoog; de Cornered Audio C5 zorgde er binnen 10 seconden voor dat we allemaal met een grote grijns zaten te luisteren”, aldus More Music.

Prijs en beschikbaarheid
De Corned Audio luidsprekers zijn beschikbaar via dealers van More Music. Een set (C5) begint bij 690 euro.


EDITORS' CHOICE