NIEUWS

Mijn Hifi Nijmegen wordt HOBO Hifi

Redactie HiFi.nl | 06 januari 2011

Bijna dertig jaar na de oprichting van Mijn Hifi, is oprichter Henk van der Mijn met zijn zaak gestopt en begint HOBO Hifi in het bekende pand een nieuw filiaal. Het bedrijf opent daarmee haar zeventiende vestiging in Nederland.

HiFi.nl belde met de 60-jarige Van der Mijn om naar zijn motivatie te vragen. "Het was niet meer haalbaar om op deze manier nog langer door te gaan. Als je alleen werkt  in een eigen pandje, lukt het nog. Als je filiaal van een groter bedrijf bent, heb je ook best mogelijkheden. Maar ik zat met mijn winkelpand en twee man personeel tegen twee hele slechte jaren aan te kijken. Dan moet je keuzes maken: failliet gaan of stoppen en een groter bedrijf in het pand een nieuw filiaal laten beginnen.”

"De “overname” is snel gegaan", zo vult hij meteen zijn keuze in. "Ik ben in gesprek geweest met een paar partijen, maar met HOBO was ik er snel uit. Zij nemen nu het pand en de voorraad over, terwijl mijn personeel weer bij hen in dienst is aangenomen. Marcel Frenk is fulltimer en wordt filiaalmanager, Berry Janssen blijft parttime in dienst, zoals al het geval was."

En Henk van der Mijn zelf? "Ik ben zestig, ik moet er nog niet aan denken om nu al thuis te gaan zitten de hele dag. Ik wil dus iets op freelance of projectbasis gaan doen. Dat is sowieso steeds meer in opkomst, nietwaar?"

HOBO Hifi

HOBO Hifi, ruim 35 jaar geleden begonnen met één van de eerste echte hifiwinkels, in Arnhem, heeft zich in de loop van de jaren ontwikkeld tot een fors bedrijf met inmiddels 17 gespecialiseerde winkels in Nederland, waar men zich toelegt op de verkoop van hoogwaardig beeld en geluid.

U zult dus in de nieuwe HOBO hifi Nijmegen de bekende gezichten van Marcel Frenk en Berry Janssen blijven zien, die u als vanouds met raad en daad zullen blijven bijstaan. Nu echter met de steun in de rug van een groot, goed geoutilleerd bedrijf, dat u nu en in de toekomst nóg meer zal kunnen bieden dan u reeds gewend was.

 


EDITORS' CHOICE