NIEUWS

Polycom HDX 7000

Redactie AV & Domotica | 23 februari 2008
Polycom introduceert de HDX 7000-reeks, een nieuwe serie HDX-apparaten voor kleine en middelgrote conferentiezalen. Hiermee breidt Polycom zijn portfolio van High Definition (HD) HDX-videoconferentieoplossingen verder uit. De HDX 7000-serie levert een HD-videobeleving die verder gaat dan de traditionele technologie in een conferentiezaal. Dit is te danken aan de UltimateHD-ervaring van Polycom, die de combinatie van HD-video, HD-audio en gelijktijdige HD-multimediacontent mogelijk maakt. De HDX 7000-serie wordt gepresenteerd op de Polycom Global Partner Conference die deze week in San Diego, Verenigde Staten, plaatsvindt.

Polycom kondigt ook de uitgave van een whitepaper aan, geschreven door Wainhouse Research, over de baanbrekende Lost Packet Recovery-technologie (LPR) van Polycom. Deze technologie voorkomt de zichtbare gevolgen van pakketverlies tijdens IP-videogesprekken. LPR biedt een consistentere, kwalitatief hoge(re) beleving in publieke- en privénetwerkomgevingen waar pakketverlies kan voorkomen. Deze technologie is beschikbaar op HDX(-series) HD-videosystemen, de RealPresence Experience- (RPX) en TelePresence Experience-oplossingen (TPX) van Polycom. Binnenkort is LPR beschikbaar op elk Polycom-systeem en in elk product van Polycom.

“Na het maken van een paar honderd testgesprekken tussen diverse systemen concludeerde Wainhouse Research dat de eigenschap van LPR om videogesprekken te beschermen tegen de effecten van pakketverlies, uitzonderlijk is”, zegt Ira Weinstein, senior analist en partner van Wainhouse Research.

In de whitepaper komen de volgende sterke punten van Polycom LPR-technologie naar voren.
·De prestaties van LPR zijn erg sterk. Ook pakketverlies van vijf procent of minder wordt opgevangen. Hiermee is LPR geschikt voor nagenoeg alle netwerksituaties.
·De meeste videosystemen die tegenwoordig op de markt zijn, hebben een geïntegreerde vorm van verhulling tegen pakketverlies. Polycom LPR gebruikt echter Forward Error Correction (FEC) om verloren data daadwerkelijk op te sporen.
·Een van de unieke features van LPR is, dat het alle delen van het videogesprek beveiligt, inclusief audio-, video- en content/H.239-kanalen.

“Polycom biedt zijn klanten de beste HD-videobeleving en het breedste portfolio van volledig interoperabele telecommunicatie en HD-beeldcommunicatieoplossingen voor elk soort bedrijf, elke applicatie, elke faciliteit en elk budget. Deze oplossingen werken samen om een zakelijk kennisnetwerk te verbinden en ze kunnen naadloos integreren met bestaande communicatienetwerken”, zegt Joe Sigrist, senior vicepresident Video Solutions van Polycom

Prijs en beschikbaarheid
De Polycom HDX 7000-serie is vanaf maart 2008 verkrijgbaar via gecertificeerde Polycom-kanaalpartners. De prijzen starten bij € 6.760 (excl. btw)voor de HDX 7001
(basisversie). De HDX 7002 is vanaf € 8.030 (excl. btw) verkrijgbaar. In deze prijzen is de Polycom EagleEye™ HD-camera inbegrepen.

Voor meer informatie: www.polycom.com
 

EDITORS' CHOICE