Een samenwerkingsverband van onderzoekers van Microsoft en de universiteit van Washington hebben een nieuwe displaytechniek ontwikkeld; de telescopische pixel. Deze nieuwe techniek zou dankzij een lager energieverbruik en lagere productiekosten weleens de opvolger van LCD kunnen worden.
De telescopische pixeltechniek bestaat uit microscopisch kleine spiegels die het licht van of naar de kijker richten. Hierdoor zijn ook schermen met een hogere responstijd mogelijk. Het lagere energieverbruik is vooral te danken aan het meer achtergrondlicht doorlaten van de nieuwe techniek. LCD-schermen laten maar 5 tot 10 procent licht door terwijl de telescopische pixeltechniek 36 procent licht kan doorlaten. Hierdoor zullen de schermen ook beter leesbaar moeten zijn in sterk verlichte omgevingen.
De productie van de nieuwe schermen zou veel overeenkomsten hebben met die van LCD waardoor productieprocessen maar licht gewijzigd dienen te worden. Ook zou dit wellicht goedkoper kunnen worden gedaan. Verder is de pixel goed schaalbaar zodat schermen van allerlei formaten ontwikkeld kunnen worden.