NIEUWSMarantz

Marantz introduceert NA-11S1 netwerkspeler en DAC

Redactie HiFi.nl | 04 maart 2013 | Marantz

Later deze maand is er een persevemenent waar we uitgebreid kennis kunnen maken met de gloednieuwe NA-11S1, en uiteraard gaan we er ook mee aan de slag, maar vandaag stellen we 'm alvast aan je voor. Want een netwerkaudiospeler en DAC in de Reference-klasse van Marantz verdient wel een stukje aandacht natuurlijk.

De NA-11S1 combineert de audiomogelijkheden waar het jubilerende merk om bekend staat met geavanceerde internetstreaming en digitale aansluitopties. De NA-11S1 is uitgerust met exclusieve Marantz-technologie√ęn, waaronder het gebruik van meerdere HDAM-apparaten (Hyper Dynamic Amplifier Module) en biedt zowel aansluiting op een groot aantal draagbare apparaten als netwerk- en pc-aansluiting. Bediening via de bijgeleverde remote, en met de Marantz app voor Apple en Android.

De NA-11S1 op de PM-11S3 - lees hier de review van laatstgenoemde

De introductie in de Premium-collectie van dit jaar vertegenwoordigt een mijlpaal in de 60-jarige geschiedenis van Marantz. Door het gebruik van steeds vaker beschikbare downloads met hoge resolutie wordt in de eigen woonkamer 'Studio Master'-kwaliteit weergegeven, waar de NA-11S1 met verve aan bij moet dragen - we zijn zeer benieuwd.

De 'High Current Audiophile' D/A-omvormer DSD1792 en een origineel DSP en digitaal filter PEC777 van Marantz zijn de kern van het systeem; een geavanceerd algoritme, een techniek die voorheen alleen werd gebruikt in professionele opnamestudio's en Marantz Musical Mastering wordt genoemd. "Deze filtertechniek staat garant voor het behoud van een gedetailleerdere audiokwaliteit, een nog breder klankveld en een perfecte balans. De analoge audioschakeling beschikt over de befaamde Marantz HDAM-SA2 and HDAM. De ringkerntransformator garandeert vermogen op het juiste moment. Een stabiel, met koper bekleed chassis voorzien van een 5 mm dikke bovenplaat minimaliseert trillingen en interferentie. Een niet onbelangrijk detail is dat u met vrij te kiezen digitale filters het geluid naar wens kunt afstemmen."

De Marantz NA-11S1 is voorzien van een Ethernetpoort voor aansluiting op je thuisnetwerk, waardoor je toegang krijgt tot duizenden internetradiozenders en muziekstreamingservices zoals last.fm of Spotify. Hij ondersteunt bovendien Apple AirPlay waarmee gebruikers iTunes-muziek zowel vanaf een Mac of pc als rechtstreeks vanaf hun iPhone, iPad of iPod touch kunnen streamen. Dankzij de DLNA 1.5- compatibiliteit kun je ook je lokale bestandsbibliotheken zoals NAS-apparaten (Network Attached Storage) openen en talloze audiobestandstypen afspelen. Hierbij gaat het niet alleen om WAV, WMA, MP3, MPEG-4 AAC, FLAC en ALAC, maar ook om FLAC HD 192/24-bestanden en WAV 192/24. En, niet onbelangrijk, er is bovendien ondersteuning voor afspelen zonder pauzes voor het ongestoord beluisteren van een live concert of klassieke opname.

Klik op de afbeelding van de achterzijde voor een overzicht van de netwerkopties

USB-ingangen in het voor- en achterpaneel maken het aanbod aan digitale aansluitingen af. De USB-A-poort op het voorpaneel is open voor draagbare apparaten of USB-geheugen. De USB-B-poort werkt in asynchrone modus om een pc of Mac rechtstreeks aan te sluiten en ondersteunt niet alleen 192 kHz/24 bits, maar ook de DSD 2.8 MHz en 5.6 MHz voor maximale veelzijdigheid. Daarnaast draagt de nieuw ontwikkelde technologie voor aarde/signaal-isolatie bij aan vermindering van pc-ruis voor een superieure geluidskwaliteit. Er zijn ook dubbele digitale ingangen waardoor de NA-11S1 in combinatie met andere digitale audiobronnen als een DAC kan worden gebruikt. De analoge uitgangsfase is voorzien van ongebalanceerde (RCA) en gebalanceerde (XLR) aansluitingen. Er is tevens een aparte hoofdtelefoonversterker met een eigen uitgangsfase die is uitgerust met HDAM-SA2-apparaten en een nauwkeurige variabele analoge volumeregeling. Hoe het allemaal klinkt weten we later deze maand te melden. 

De NA-11S1 is vanaf april leverbaar, in zwart of champagne, voor ‚ā¨3999.

MERK

EDITORS' CHOICE