NIEUWSShure

Shure viert verjaardag 55 Unidyne met Limited Edition

Redactie HiFi.nl | 11 december 2014 | Shure

Shure viert de 75ste verjaardag van de 55 Unidyne microfoon. Het iconische ontwerp was favoriet bij beroemdheden als Billie Holliday, Frank Sinatra, Elvis, Tom Petty en John F. Kennedy. En daarom brengen ze nu een Limited Editon-uitvoering op de markt.

De nieuwe 5575LE is verkrijgbaar in een genummerde productie van slechts 5575 stuks en daarmee een collectorsitem voor zowel artiesten en verzamelaars. De klassieke cardioïde dynamische microfoon heeft een aantal hedendaagse upgrades gekregen om de duurzaamheid en geluidskwaliteit te verbeteren.

Hij is voorzien van het Unidyne III cardioïde element, een grote grill, een vintage beeldmerk en een in zink afgewerkte zilveren bureaustandaard. De microfoon wordt geleverd in een aluminium koffer met een speciaal jubileum logo, inclusief een certificaat van echtheid.

De 55 Unidyne werd in 1939 geïntroduceerd en werd meteen de standaard voor broadcasting, omroepinstallaties, opnamen en tweeweg radio-toepassingen.

Daardoor stond hij tien jaar later bekend als als “de microfoon die geen naam nodigt heeft” en ook vandaag nog denken veel mensen bij het horen van het woord "microfoon" aan het ontwerp van dit model.

De Shure 5575LE Unidyne Limited Edition microfoon is beschikbaar vanaf begin 2015. Lees meer op de website van Shure en bekijk ook onze merk-pagina.


EDITORS' CHOICE