ARTIKELVivid Audio

Laurence Dickie op bezoek bij Alpha High End


Redactie HiFi.nl | 03 maart 2016 | Vivid Audio

Op zaterdag 27 en zondag 28 februari organiseerde Alpha High End in haar winkel te Brasschaat een High Voltage event waarbij de Giya G-serie van Vivid Audio en haar ontwerper Laurence Dickie centraal stonden. Op zondag 28 februari was het mijn beurt om niet alleen naar deze show te kijken, maar vooral ook om te luisteren.

Bij binnenkomst in de winkel bleek dat eigenaar (en gastheer) Sammy Feldman ervoor had gezorgd dat het de bezoekers aan niks ontbrak. Want buiten een prima ingerichte luisterruimte werd er ook aan de bezoekers gedacht: er werd gezorgd voor goede hapjes en drankjes. De prestaties van de Giya G-serie, de G1, G3 en G4, werden afgewisseld met een boeiende presentatie door Laurence Dickie die vertelde hoe het (geluids)ontwerp van de speaker tot stand was gekomen.

Lees ook ons uitgebreide interview met Laurence Dickie dat in een eerdere editie van het Jaarboek verscheen

Na de presentatie kreeg ik de kans om persoonlijk nog even met Laurence te praten over de show, de door hem ontworpen Nautilus en Giya G en onze passie voor muziek. Hij trakteerde me zelfs nog op een fotovoorstelling van de werkplaats in Zuid-Afrika. Al-met-al een geslaagde, muzikale, dag en een prachtig event! 


EDITORS' CHOICE