NIEUWSBryston

Bryston presenteert BDP-Pi Digital Music Player

Bryston voegt een nieuwe speler toe aan hun BDP-serie, die gericht is op de digitale markt. Naast de al bekende BDP-2, moet de BDP-π zorgen voor ongelooflijke details en adembenemend realisme, zo is in het officiële statement te lezen.

De BDP-π (of BDP-Pi) is op een tenminste één punt vergelijkbaar met zijn voorganger, de BDP-1: je moet de speler aansluiten op een externe DAC voordat je muziek kunt afspelen. Dankzij de S/PDIF, Toslink, USB and HDMI outputs zal dit waarschijnlijk weinig problemen opleveren. De Bryston kan omgaan met muziek via een van de vier USB-inputs, maar ook internetradio en (lossless) TIDAL bestanden worden ondersteund. Ook Roon heeft laten weten samen te werken met Bryston om met de BDP-π de beste gebruikservaring te creëren.

Het kleine formaat (ongeveer 7 cm hoog, 14,5 breed en 21,6 diep) van de speler is mogelijk doordat Bryston gebruik heeft gemaakt van een Raspberry Pi en HifiBerry Digi+ board-combinatie. Dit zorgt ervoor dat de software soepel kan werken zonder al teveel ruimte nodig te hebben. Ondanks het kleine formaat heeft de speler een kleurenscherm dat het artwork van je muziek kan weergeven, maar je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld virtuele VU-meters. Bediening gaat (uiteraard) via een app.

De BDP-π is vanaf nu verkrijgbaar. Wat de prijs in de Benelux wordt is nog niet officieel bevestigd, maar in de VS kost hij 1.295 dollar. Omgerekend zou dat 1.145 euro zijn, maar met alle bijkomende kosten zouden wij eerder rekenen op zo’n 1.295 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE