NIEUWSYamaha

Yamaha XDA: de wereld van MusicCast in 19-inch-rack-formaat

Met de Multiroom-streaming-versterker XDA-QS5400RK en de Multiroom-versterker XDA-AMP5400RK breidt Yamaha zijn MusicCast-programma uit met apparaten in het professionele 19-inch-rack-formaat. De apparaten hebben hoogwaardige Class-D-eindtrappen en kunnen per eenheid tot vier zones en acht luidsprekers aansturen. De uitgebreide web-set-up biedt daarnaast tal van configuratie- en bedieningsmogelijkheden per afzonderlijke zone voor maximale flexibiliteit.

Yamaha XDA: uitbreidbare Multiroom-serie voor professionals

Ruimtebesparend, veelzijdig en krachtig: met de XDA-serie breidt Yamaha de MusicCast-familie uit met een professioneel installatiesysteem in het 19-inch-rack-formaat. De componenten XDA-QS5400RK en XDA-AMP5400RK zijn voorzien van hoogwaardige en energiezuinige Class-D-eindtrappen van de Deense fabrikant ICEpower en zijn tegelijkertijd met één hoogte-eenheid uiterst ruimtebesparend. Ongeacht de slanke afmetingen kunnen per eenheid tot vier zones en acht kanalen worden aangestuurd.

Dankzij de ongecompliceerde uitbreidbaarheid kunnen meerdere QS-eenheden gezamenlijk worden gebruikt om tot 32 zones tegelijkertijd en in groepen van tot 20 zones per groep te bedienen. De AMP breidt het maximale aantal luidsprekers per zone uit of zorgt voor een hogere totaalprestatie per kanaal. Als onderdeel van een moderne smart home ondersteunt de XDA-serie de bediening door derde partijen uit het domoticasegment, zoals Control4, ELAN of RTI.

Door de talrijke aansluitmogelijkheden van de XDA-apparaten kunnen ook andere componenten zoals deurbellen of externe bronnen in het systeem worden geïntegreerd. Uniforme frontpanelen bij alle XDA-componenten zorgen daarnaast voor een strak uitziende rack-kast.

Yamaha XDA-QS5400RK: krachtig multifunctioneel streaming-talent

De quad streamer XDA-QS5400RK combineert de verzamelde functionaliteit van Yamaha MusicCast met een krachtige Class-D-eindtrapsectie en een smalle vormfactor van nauwelijks één hoogte-eenheid. Uw eigen muziekbibliotheek of streaming-diensten als Spotify, TIDAL, Qobuz of Deezer: de QS van de XDA-serie speelt de content van zeer verschillende bronnen af in tot vier zones en tot acht kanalen. In combinatie met verdere MusicCast-geschikte apparaten zoals de AV-receivers van de RX-V- en RX-A-serie en de draadloze luidsprekers MusicCast 20 en 50 ontstaat op deze wijze een omvangrijk Multiroom-audionetwerk.

De configuratie en bediening vinden comfortabel plaats via de gratis MusicCast-app voor iOS en Android. Via de web-set-up van de QS zijn omvangrijke configuratiemogelijkheden beschikbaar. Zo kunnen bijvoorbeeld pieken, equalizer-instellingen of voorkeursweergavebronnen voor iedere zone worden bepaald. De energiezuinige digitale eindtrappen van ICEpower leveren 50 Watt per kanaal (8 Ohm) en kunnen tot 200 Watt per kanaal (8 Ohm) worden gebrugd. Luidsprekeraansluitingen in Euro-blokstijl, het 19-inch-rack-formaat en de bijzondere opbouw van de differentiaalschakelaar voor het elimineren van bromtonen benadrukken de professionele belofte van de XDA-serie.

Yamaha XDA-AMP5400RK: versterking voor veeleisende Multiroom-systemen

De XDA-AMP5400RK Multiroom-versterker is de ideale speelpartner voor de quad streamer van de XDA-serie en breidt deze uit met meer luidsprekerkanalen of met meer totaalprestaties per kanaal. De AMP kan bovendien worden ingezet als uitbreiding voor de secundaire zone bij Yamaha AV-receivers met zone pre-outs. De meegeleverde stekkerbrug en kabel maken een hoge bandbreedte van luidspreker- en zoneconfiguraties mogelijk en dankzij de trigger-aansluitingen op de QS en de AMP wordt het gezamenlijk in- en uitschakelen van de versterkerzones gewaarborgd. De audio-uitgangen op de AMP kunnen eventueel ook worden gebruikt voor het aansluiten van actieve subwoofers of subwoofer-eindtrappen.

Elk van de vier versterkerzones kan bovendien afzonderlijk worden gebrugd, zodat het uitgangsvermogen voor afzonderlijke luidsprekers individueel kan worden vastgelegd. De AMP beschikt over dezelfde hoogwaardige eindtrapuitrusting als de QS en dient daarom als maatwerk vermogensuitbreiding voor een professionele Multiroom-home-audio-installatie.

Yamaha XDA-QS5400RK en XDA-AMP5400RK: prijzen en beschikbaarheid

De XDA-QS5400RK Multiroom-streaming-versterker en de XDA-AMP5400RK Multiroom-versterker zijn per direct verkrijgbaar in de vakhandel. De adviesverkoopprijs bedraagt 2.399,00 euro voor de XDA-QS5400RK en 1.349,00 euro voor de XDA-AMP5400RK, alle prijzen inclusief btw.

MERK

EDITORS' CHOICE