NIEUWSCrosley

Record Store Day komt met extra gimmick: mini platenspeler voor 3-inch vinyl

De Amerikaanse draaitafelfabrikant Crosley, bekend van de draagbare 'kofferspeler', brengt in samenwerking met Record Store Day een opvallende - want hele kleine - platenpeler op de markt: De RSD3. Ook in Nederland zal de RSD3 op 13 april in de deelnemende platenzaken van het jaarlijkse vinylfeestje te verkrijgen zijn.

De afmetingen van de RSD3 - die overigens op CES 2019 in Las Vegas al werd aangekondigd - zijn ons nog niet bekend, maar onderstaande foto geeft je een idee. De mini platenspeler is uiteraard te klein om een normale lp op af te spelen, maar dat lost het merk op met een nieuw formaat vinyl: de 3” single. Daar past volgens Crosley precies 1 liedje van 4 minuten op. Op Record Store Day zal een aantal releases daarom speciaal in dit formaat uitgebracht worden, waaronder nummers van Foo Fighters en van Third Man records, het label van Jack White. Hoe dat moet klinken durven we uiteraard niet te zeggen.

Het uitbrengen van de 3” singles zal zich overigens niet beperken tot Record Store Day. Er zullen meerdere singles van verschillende bands of labels op regelmatige basis volgen.

RSD3 3" Crosley

De mini-platenspeler, een samenwerking met het Japanse Toyokasei dat al wat langer ervaring heeft met dit specifieke formaat en daar reeds passende plaatjes voor produceert, heeft volgens de fabrikant alle specificaties die je ook van een normale draaitafel mag verwachten: een diamanten audio-technica naald, volume knop, ingebouwde versterker en speakers, pitch control en de kleinste stofkap die je ooit hebt gezien. De platenspeler is aan te sluiten op een externe speaker. Crosley biedt het apparaat in het thuisland voor 70 dollar aan, op Record Store Day in Nederland gaat het apparaatje voor 79 euro over de toonbank, inclusief de 3"-single van Foo Fighters.

Record Store Day wordt dit jaar voor de tiende keer in Nederland gevierd. Op de dag van de platenzaak komen speciale vinyl releases uit en zullen er optredens in de winkels zijn. De ambassadeur is deze keer De Staat. Record Store Day 2019 vindt plaats op zaterdag 13 april, de speciale releases vind je hier.

MERK

EDITORS' CHOICE